Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Musa Ölmez'in haberine göre, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, çiftçilerin sulama giderleri hakkında isyan etmişti. Şahin, Koçarlı Adnan Menderes Sulama Birliği'nin tarımsal sulama artezyen kuyularından dönüm başına geçen yıl 40 lira aldığını hatırlatarak 2024 yılında da 292 lira artezyen suyu kullanım ücretinin ayakta durmakta zorlanan çalışan çiftçileri isyan ettirdiğini ifade etmişti.
Şahin’in bu açıklamasına karşılık yanıt veren AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, bir dizi soru yönelterek karşı taraftan cevap bekledi. Son olarak Şahin, Kandemir’in sorularına ve yorumuna istinaden açıklama yaptı. Şahin, Kandemir’in açıklamasına tepki gösterdiğini belirterek kendisinin çiftçilerin sesine kulak verdiğini ve Çine’de 3 bin 500 çiftçinin konuyla ilgili imza topladığını anlattı.

cinede-sular-durulmuyor-sahin-eski-defterdeki-sorulari-yanitladi-int-gzt-egemen-gulmus-470116-4044d834de31eac2f23149e329303105.jpeg

“3 BİN 500 ÇİFTÇİ İMZA TOPLADI”

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir’e seslenen Şahin, “Kuyu suyu ücretlerine yaptığınız fahiş zam ile ilgili yaptığım açıklamama sinirlenmişsin besbelli. Sen de durmamış açıklama yapmışsın. Sen daha konuyu anlayamamışsın. Koçarlı Sulama Birliğine bağladığınız Çineli çiftçilerimiz, kendileri masraf ederek tesis ettikleri yeraltı su kuyularından haraç keser gibi dönüm başına 290 lira ücret alınmasına veryansın ediyor. Gazete yoluyla, düştükleri durumu haber yapıyorlar. Neden? Dinleyen yok ki dertlerini! Bakıyorlar bu da çare olmayacak sizlerden tık yok, 3 bin 500 küsur yürekli çiftçi imza toplayıp umudu Çine Kaymakamlığı aracılığıyla sayın Valimize ulaşmakta buluyor” dedi.

“SENİN BENZETTİĞİN GİBİ SUFLE YAPIYORUM”

Çiftçilerin sesine kulak verdiğini kaydeden Şahin, “Sen hayatın boyunca Çine’de bu kadar imza toplayıp çare arayan çiftçiler duydun mu, gördün mü? Ben duymadım da görmedim de. Bak burası çok önemli! Bu kadar insan tek tek imzalamış dilekçeleri. Burada iyi gitmeyen bir şeyler var besbelli. Hala mı anlamadınız? Senin partine oy vermiş hatta kayıtlı insanlar var imza atan. Benim yanıma kadar gelmiş, beni telefonla arayarak, mahallede, kahvehanede, sokakta gördüğünde yardım isteyen çiftçi arkadaşların içerisinde, senin partililerin de var. Dediğin gibi ben de 3 bin 500 küsur çiftçinin kulağına, senin benzettiğin gibi kuklalara sufle yapıyorum, yani fısıldıyorum. Senin anlayacağın zaten sahnedeyim, sokaktayım. Her gün 30 kişiye sufle yapılsa 3 günde bu kadar imza toplanır mı acaba. Bunu da mı anlamadın?” diye konuştu.

Aydın'da Kur'an kursu öğrencilerine farkındalık semineri Aydın'da Kur'an kursu öğrencilerine farkındalık semineri

“ÇİFTÇİ DESTEĞİ KAĞIT ÜZERİNDE KALIYOR”

Adnan Menderes Barajı'ndan 30 yılda tek bir damla suyun Çine Ovası'na verilmediğini bildiren Şahin, “Ekonominin kötü durumuna gelmesinden ve dengesiz para politikalarınız yüzünden kaç tane traktörün satın alınıp amacından uzak damlarda yatırım için saklandığını bilmezsin. Cumhurbaşkanının 2006 yılında çıkardığı Tarım Kanunu'na istinaden her yıl çiftçiye verilmesi gereken destekleme miktarının sadece kağıt üzerinde kaldığını, çiftçinin sadakaya muhtaç edildiğini bilmezsin ama cicili bicili rakamlarla yatırımlardan, desteklerden bahseder ve muhatap olamadığın çiftçilerden kaçarsın. Çine Topçam Sulama Birliğinin, 2018 yılında Koçarlı Sulama Birliğine devredilmesi konusunun içeriğini ben biliyorum. Bilmeden üstü kapalı, acaba ile süslenen laflarla soru olmaz. Hadi bakalım cevabını sen ver de biz de, vatandaşımızda öğrensin. Çiftçimize lütfen verdiğiniz 2 sulama suyundan çiçek bile sulanmaz, kurutur durumuna getirdiğiniz Sulama Birliği neymiş bizde anlayalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi