Çine'deki yangında bir mahalle tahliye edildi

Çine'deki yangında bir mahalle tahliye edildi
ABONE OL
Aydın’ın Çine ilçesinde ormanlık bölgede yeniden yangın çıktı, bir mahalle tahliye edildi. Evinden ikinci kez tahliye edilen Hatice Kardaş, korktuklarını, evinden çıkarken ilaçlarını yanına aldığını söyledi. 

GÖKHAN DÜZYOL-Akçaova Mahallesi Sarıköy mevkiinde ormanlık alanda alevlerin yeniden yükselmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Bölgede soğutma çalışmalarını sürdüren Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 7 arazöz ve Aydın Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ve su tankerleri alevlerin çıktığı alana yönlendirildi. Söndürme çalışmalarına 6 helikopter de destek veriyor.
Rüzgarın etkisiyle yangının büyümesi sonucu Kabalar Mahallesi tahliye edildi.

 


"KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN HAZIRLIĞIMIZ SÜRÜYOR"
Yangın söndürme çalışmalarının sürdüğü alanda incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, yaptığı açıklamada, yangının büyüme ihtimaline karşı gece de havadan müdahale etmek için hazırlıkların yapıldığını ifade etti. Yangını duyduklarında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle iletişime geçtiklerini aktaran Savaş, “Kısa sürede karadan ve havadan müdahale başladı. İlk etapta yangına helikopterle müdahale başladı ve ardından yangın söndürme uçağı geldi. Şu anda karadan da müdahale devam ediyor. Yangının durumuna göre akşam da gece görüşlü 3 helikopter gönderecekler. Ancak şu an itibariyle durum iyiye gidiyor. Fazla yayılmadan kontrol altına alacağız. Tedbir olarak da yangın bölgesine en yakın mahalle olan Kabalar Mahallesi’ni tahliye ettik.” dedi.

evinden-ikinci-kez-tahliye-edildi-ilaclarimi-alip-evden-ciktik-230761-e7a8f8c8caf440819d8f2dbf997351f6.jpg


EVİNDEN İKİNCİ KEZ TAHLİYE EDİLDİ
Kabalar Mahallesi’ndeki evinden ikinci kez tahliye edildiğini söyleyen 70 yaşındaki Hatice Kardaş da geceyi, dışarıda geçireceğini kaydetti. Bölgede süren yangından dolayı evinden ikinci kez tahliye edildiklerini anlatan Kardaş, şöyle devam etti:
“İkinci kez yangın tehlikesini yaşıyoruz. İkinci kez evlerimizden tahliye edildik. Her şeyi yaşadık ve korkuyoruz. Evden çıkarken ilaçlarımızı yanımıza aldık. Başka bir şey almadık, alsak da ne yapacağız. Geceyi burada geçireceğiz.”
Muğla'nın Yatağan ilçesinde 6 Ağustos'ta başlayan orman yangını, Aydın'ın Çine ilçesine sıçramış, yangın 9 Ağustos’ta kontrol altına alınmıştı.

evinden-ikinci-kez-tahliye-edildi-ilaclarimi-alip-evden-ciktik-230761-4f3939589f00edb0de88da3f0a2f1223.jpgevinden-ikinci-kez-tahliye-edildi-ilaclarimi-alip-evden-ciktik-230761-5760285ec46f436077ede7865f170e64.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.