Çocuklar gönüllerince eğlendi 

Çocuklar gönüllerince eğlendi 
ABONE OL
Aydın Beşiktaşlılar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda etkinlik düzenledi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte öğrenciler gönüllerince eğlendi. 

(TÜRKER KOCAKAHYA)

Yaptığı sosyal projelerle dikkat çeken Aydın Beşiktaşlılar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı. Dernek Kadın Kolları’nın öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonla Efeler’deki Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda öğrencilere yönelik etkinlik gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde Kadın Kolları’nın düzenlediği kermesten elde edilen gelirle düzenlenen etkinlikte, müzikler ve yüz boyama gibi faaliyetlerle eğlenen öğrencilere mangal partisi de düzenlendi. Ayrıca Değişim Koleji’nin misafiri olarak Bulgaristan ve Gürcistan’dan Aydın’a gelen öğrenciler de yöresel danslarından oluşan gösteri sundular. 

“KADIN KOLLARIMIZA TEŞEKKÜRLER”
Düzenlenen etkinliği değerlendiren ve Kadın Kolları’nın emeğine teşekkür eden Dernek Başkanı Taşkın Cerit, “Geçtiğimiz günlerde Kadın Kollarımız kermes düzenlemişti. Oradan elde edilen gelirle bu etkinlik organize edildi. Çocuklara güzel bir gün yaşatmak istedik. Çocuklar müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Yine Gürcistan ve Romanya’dan öğrenciler de dans gösterisi yaptılar. Atamızın armağan ettiği bayramı doyasıya kutlamak için etkinliği gerçekleştirdik. Kadın Kolları Başkanımız Perihan Yıldırım ve ekibine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BU ÇOCUKLAR DA TOPLUMUN BİRER BİREYİ”
Her sene bu tarz etkinliklerin yapıldığını dile getiren Okul Müdürü Aykut Ok ise, “Dernek yönetimi, Değişim Koleji ve çocuklarımızla etkinlik yaptık. Burada amacımız çocuklarımız eğlenmesi, farkındalık yaratılması ve toplumun bu çocukların varlığından haberdar olmasıdır. Bu konuda sivil toplum örgütlerine çok ihtiyaç var. Beşiktaşlılar Derneği de bunu çok güzel gerçekleştiriyor.  Bu konuda teşekkür ediyorum. Bu çocuklar toplumun birer bireyi. Onları dışlayarak yaşamayacağımızı hepimiz biliyoruz. O yüzden bu tür etkinliklerle onlara sahip çıkmak, onlarla toplum içinde birlikte olmak hepimiz için güzel. Toplam 100 öğrencimiz var. İlkokul, ortaokul ve lise olarak hizmet vermekteyiz. Efeler’de orta ve ağır zihinsel engellilere yönelik tek okul. Bu anlamda bu tür çalışmalar yapılıyor. Amacımız topluma adapte olmalarını sağlamak” diye konuştu. 

cocuklar-gonullerince-eglendi-102754-0e9339f584a80d46d911ab133afc4255.jpgcocuklar-gonullerince-eglendi-102754-2e1522fdbd7bba1376ad262f5d0a57ff.jpgcocuklar-gonullerince-eglendi-102754-7ca188770d1345ce10bdc04d04ccb60c.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.