Çocuklu ailelere destek

Çocuklu ailelere destek
ABONE OL
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2020 yılında çocuğunu okutmakta güçlük çeken ailelere eğitim desteği verileceği öğrenildi.

 

Devlet desteklerine bir yenisi daha eklendi. 2020 yılında çocuğunu okutmakta güçlük çeken ailelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek geldi. İ. İlköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencisi okutan aileler, çocuklarını maddi nedenlerle okula göndermekte güçlük çekiyorsa 900 TL devlet desteğine başvurabilir. 

Türkiye'de 12 yıllık eğitim zorunlu. Bu süre zarfında çocuklarını okula göndermeyen ailelere ceza kesilebiliyor. Çocuğun eğitim hakkı tamamen devlet güvencesi altında. Ücretsiz kitap, kırtasiye gibi desteklerin yanında maddi ödenekler ve burslar da çocuklara veriliyor. Çocuklu aileye devlet desteği artarak devam ediyor. Devlet evlenene, sağlık sorunu çekene, muhtaç olana, evde hastası olana ayrı ayrı ödeneklerden yardım ediyor. Sosyal devlet anlayışının bir başka örneği de çocukların eğitim hakkı üzerine gerçekleştirildi. Aileler, maddi nedenlerden çocuklarını okutamadıklarını beyan eder ve ispatlarlarsa devletten 900 TL'lik destek alabilirler.

ÇOCUKLARINI OKUTAN AİLELERE 900 TL

Yoksul ailelere çocuk eğitim maaşı geldi. Çocuklarını okutan ailelere 900 TL devlet yardımı yapılacak. Maddi durumu müsait olmayan ve çocuğunu okutmakta güçlük çeken aileye devlet yardımı geldi. Her okul ve şehir için ayrı miktarlarla yapılacak Devlet Yardımı başvuruları başladı. Daha önce açıklanan karar yasalaştı ve yürürlüğe girdi.

EĞİTİM DESTEĞİ NE KADAR?

Çocukların eğitim masrafı gün geçtikçe zorlanıyor. Çocukların eğitimini karşılamayan aileler için devlet tarafından her ay ödenecek devlet yardımları ve miktarları yayınlandı. Başvuran ailelere araştırmalar yapıldıktan sonra gerçekten ihtiyaç sahibi olduklarını kanıtlayacak evrakları bu kuruma sunanlara aylık ödeme yapılacak. Okul öncesinden, liseye ve üniversiteye kadar her aile devlet yardımı alabiliyor. Çocukların eğitim düzeyi ve sayısına göre ödemelere yetişmeyen ailelere; Okul öncesi çocuklar için destek 500 TL, ilköğretime devam eden çocuk için 750 TL, ortaöğretime devam eden çocuk için 800 TL ve üniversiteye devam eden çocuk için 900 TL destek verilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.