Çölyak hastaları yeni kararla sevindi

Çölyak hastaları yeni kararla sevindi
ABONE OL
Aydın Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı çölyak hastalarına yönelik alınan yüzde 50 sağlık yardımı kararından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

TUĞBA AYDIN-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası çölyak hastaları için açıkladığı, tedavi masraflarının karşılanması için Nisan ayında yüzde 25, Ağustos ayında da yüzde 25 artış yapacaklarını duyurması üzerine çölyak derneklerinden memnuniyet açıklaması geldi. 

Aydın Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı yıllardır mücadelesini verdikleri sağlık yardımları kararlarından dolayı çok memnun olduklarını belirtti. Başkan Akçalı; “Uzun yıllardır Çölyak hastalarımız adına vermekte olduğumuz bireysel ve toplumsal mücadelelerimiz, yaptığımız gönüllü çalışmalarımız, bu camianın sorunları malumunuz. Geçmişten bugüne adım adım çözüm üretilmeye çalışıp, gösterdiğimiz samimi gayretlerin neticelerini almaktayız. Sorunlarımızla ilgili geleceğe yönelik inancımız; daha bilinçli bir şekilde çözümler oluşturarak çok daha müspet sonuçlar alacağımızın ümidini hiç kaybetmediğimizdendir” ifadelerini kullandı. 

“YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”
 

2021 yılını bir milat olarak görüp uygulanacak olan rapor ücret artışlarının onlar için yeni bir başlangıç olacağını kaydeden Başkan Akçalı; “Bu sebeple alınan bu yeni karar tüm çölyak camiasını fazlasıyla mutlu etmiştir. Hedefimiz çölyak camiamızın genel olarak tüm sorunlarını planlı bir şekilde en ideal şartlara taşıyacak kesin ve kalıcı çözümlere kavuşturmaktır” dedi.

“TEŞEKKÜR EDERİZ”
 

Başkan Akçalı; “Temennimiz ve umudumuz Cumhurbaşkanımızın biz çölyak dernekleri olarak bizlerle uyum içinde çalışmalarına devam ederek hedeflere ulaşabilmemiz olacaktır. Bu vesileyle güzel bir başlangıç olan çölyak camiamıza atmış olduğunuz bu imza için sizlere teşekkürlerimizi arz ederiz. Dünden bugüne emeği geçen tüm çölyak derneklerimize, siyasi kadrolara, destek veren tüm kişi ve kurumlara şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.