Çondur’dan erteleme ve yapılandırma önerisi

Çondur’dan erteleme ve yapılandırma önerisi
ABONE OL
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleşen TOBB Ege ve Marmara Bölge Toplantısı’na katıldı.

Çondur, tam kapanma süreci ile bazı sektörlerin sıkıntı yaşadığını ifade ederek kredi ödemeleri için erteleme ve yapılandırma önerisi sundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Ege ve Marmara Bölge toplantısında, bölge oda ve borsa başkanları ile istişarelerde bulunuldu. Hisarcıklıoğlu, pandeminin başlangıcından bu yana tüm oda ve borsa başkanlarının üyelerinin nabzını tuttuğunu, kendisinin de Bölge Oda ve Borsa Başkanlarından bilgi alarak Türk iş dünyasının sıkıntılarını ilgili makamlara aktardığını anlattı. Ekonomi çarkının dönmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmenin detaylarını oda ve borsa başkanları ile paylaştı. 

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, gerçekleşen toplantıda KDV iadelerinin ve vergi mahsuplaştırma sürelerinin uzun olması sebebiyle yaşanan soruna dikkat çekerek vergi daireleri tarafından KDV iadeleri ile mahsuplaştırma işlemlerinin uzun bir sürece yayılmasının önlenmesi gerektiğini ve ilgili işlemlerin hızlıca tamamlanmasının daha doğru olacağını ifade etti.

KREDİ ÖDEMELERİ İÇİN ERTELEME VE YAPILANDIRMA ÖNERİSİ 
Uygulanan tam kapanma süreci ile bazı sektörlerin sıkıntı yaşayabileceklerini ve bu süreçten olumsuz etkileneceklerini ifade eden Çondur, tam kapanma ile işlerinde sıkıntı yaşayan sektörler için kredi ödemelerinde erteleme ya da yapılandırma işlemlerinin tekrar gündeme alınmasının doğru olacağını TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na sundu.

FİRMALARA KREDİ DESTEĞİ
Bankalardaki kredi alma sürecinin zorluğu noktasında sektör firmalarının sıkıntı yaşadığını dile getiren Çondur, nakit sıkıntısı yaşayan ve kredi desteğine ihtiyaç duyan firmalar için faiz oranlarının kontrol altına alınması ve üretim için mali destek sağlanması gerektiğini ifade etti.

Salgın sürecinin ekonomiye yansıyan olumsuz etkilerini azaltmak adına tespit edilen üye sorunlarını ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ilettiklerini ifade eden Çondur, şöyle devam etti:
“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda, taleplerimizi ilettik. Başkanımız Hisarcıklıoğlu, pandeminin başlangıcından bu yana sektörlerde ve yerelde yaşanan sıkıntılarımızı yakından takip etmekte ve sorunların aşılması noktasında ilgili bakanlıklar ile görüşmeler sağlamaktadır. İletmiş olduğumuz sorun ve çözüm önerileri noktasında bizlere destek olan TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na, teşekkürlerimizi sunuyorum.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.