Cumhur İttifakı’ndan anket tepkisi!    

Cumhur İttifakı’ndan anket tepkisi!    
ABONE OL
Aydın’da en son yapılan bir ankette, Millet İttifakı oylarının yüzde 59,4, Cumhur İttifakı oylarınınsa yüzde 31,9 gösterilmesi siyaset gündeminde önemli yer etti. 

(Murat TAN)-ÖZEL HABER-  Söz konusu ankette MHP’nin yüzde 5,2 oy oranıyla ilde 5., AK Parti’ninse İYİ Parti’nin ardından yüzde 26,7 oy oranıyla ilde 3. olarak gösterilmesine tepki gösteren Cumhur İttifakı’nın ana bileşeni partilerin il başkanları, Millet İttifakı bloğunun Aydın’da şişirme anketlerle rehavet içinde olduğunu savundu. 

“REHAVETE DEVAM ETSİNLER” 

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, “AK Parti’nin milletimizin gönlündeki yeri de bize olan teveccühü de bellidir. Biz sahada siyaset yapıyoruz. Millet İttifakı içerisindeki partilerin kendilerini önde gösterme gayreti, çabası ve bu partilerin içindeki liderlik kavgalarının AK Parti’ye yansıtılmasıyla buradan ekmek çıkmaz. Kendilerine hayırlı rahatlıklar diliyorum. Rehavete devam etsinler. Biz çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Bu tür anketlerin içinin boş olduğunu savunarak sandıkta da milletin gerçeğin ne olduğunu ortaya koyacağını söyleyen MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ise konuya ilişkin açıklamasında, “Anketle doğmadık anketsiz ölelim. Anketle var olmadık ki anket olmadan yok olalım” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİMDE GEREKLİ DERSİ ALACAKLAR” 

Sipariş anketlerle milletin iradesine ket vurulamayacağını kaydeden MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, “Ben belediye başkanlığım döneminde de bu tür anketleri hiç yaptırmamış ve tenezzül etmemiş biri olarak söylüyorum. Örneğin paralı anketlerle kendisini yılın en iyisi seçtiren siyasetçilere açıkçası dünden bugüne hiç anlam verebilmiş de değilim. En iyi anketi vatandaş net olarak sandıkta koyacaktır. Bu anketler parayı verene göre şişirilerek yapılan anketlerdir ve doğruyu asla yansıtmamaktadır. Bizi Aydın’da bu tür anketlerle düşük gösterenlerin niyeti, millette bulmadıkları karşılığı anketler üzerinden sağlamaktır. Aydın’da neye göre bu anketler yapılmıştır ortada. Milletimiz de bu  tür anketlere itimat göstermiyor. Sahada halkla iç içe olarak şunu net olarak söyleyebilirim ki MHP’yi bu denli düşük gösterenler seçim günü geldiğinde de gerekli dersi alacaklardır” dedi. 

“PARAYLA YAPTIRILDIĞI ORTADADIR” 

 “Aydın’da Millet İttifakı’nın oyu ankette neye göre bu denli yüksek gösterilmiştir?” sorusunu soran Başkan Alıcık, “Aydın ölçeğinde baktığımızda belediyeleri çok büyük başarılara mı imza atmış? Yerel Seçimlerin üzerinden 3.5 yıl geçmesine rağmen bir tane eser kazandıramayan belediye başkanları var. Bu tür sipariş anketlerin bu nedenle de parayla yaptırıldığı ortada. Aydın’da yüzde 26-27 ve daha da üzerinde oy aldıklarını gösteren Cumhur  İttifakı’nı ise olabildiğince düşük lanse eden bu tür bir anketin bize göre hiçbir hükmü yoktur. Yani akıl alır gibi değil, hangi başarıları var da bu denli yüksek bir oy almış gibi lanse ettiriliyor, pes. Kendi içlerinde bile üçerli beşerli parçalı bir yelpaze içinde olan Millet İttifakı bloku, anketler üzerinden rehavet sağlamak yerine reel ölçekte de sokakta, sahada halkla iç içe olarak insanlara dokunmanın yollarına bakmalıdır” diye konuştu. 

“MİLLETİMİZ PRİM VERMEYECEKTİR”  

Bu tür paralı anketlere bel bağlamanın Türk Milleti nezdinde bir karşılığı olmadığını da vurgulayan Başkan Alıcık, “Bu anketlerin içi boştur ve sandıkta da milletimiz hakikatin ne olduğunu sağduyusuyla birlikte net olarak ortaya koyacaktır. Anketle doğmadık anketsiz ölelim. Anketle var olmadık ki anket olmadan yok olalım. Türk Milleti kendi içinden çıkan Cumhur İttifakı'na gerekli desteği verecektir. Başkalarının vesayeti altındakilere de kesinlikle prim vermeyecektir” dedi. 

ak-parti-siyaset-akademisi-aydinda-da-basliyor-144216-7a94b859bcc1f6fc0b08d424341fec19-001.jpgcumhur-ittifakindan-anket-tepkisi-287958-83a6a7ce44c44d038e2e36b558050dfa.jpgcumhur-ittifakindan-anket-tepkisi-287958-2399329d259416d3a3bab48e20363b94-001.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum