Cumhur İttifakından sert eleştiri

Cumhur İttifakından sert eleştiri
ABONE OL
​​​​​​​Nazilli’de bir araya gelen Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, yaptıkları basın toplantısında Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Başkanvekili Soner Yelkovan’ın tutumları nedeniyle belediye yönetimini eleştirdi.

AYŞE AKTAŞ - Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP Nazilli İlçe Teşkilatları ile Belediye Meclis üyeleri hükümetin Nazilli’de yaptığı projeleri ve yerel yönetim değerlendirmesi için Hangar Kafe’de toplantı düzenledi. Gergin havada geçen Nazilli Belediyesi Nisan ayı meclisi ilk oturumunun ardından bir araya gelen Cumhur İttifakı grubu, Kürşat Engin Özcan ve Başkanvekili Soner Yelkovan’ı tutumları nedeniyle eleştirerek, bundan sonraki süreçte yapılan ve yapılmayan tüm faaliyetleri yakından takip edeceklerini ifade ettiler. 

‘İÇERİĞİNİ BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA YORUM YAPMAYIN’
 AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, yaptığı açıklamada, Meclis Toplantısı’nda Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ve Soner Yelkovan’ın tutumlarını kınadığını söyledi. Abak, ”Sebebi ise; hiçbir Cumhur İttifakı Meclis üyemizin toplantıyı germek gibi bir gayesi yoktu. Ama her ne hikmetse Bülent Sayar faaliyet raporu ile ilgili değerlendirme yapmak isteyince Başkan Kürşat Engin Özcan ne zaman eleştirilse bir şekilde konuyu OSLO gibi saçmalığa veya Soner Yelkovan’ın örneklediği otoban gibi Nazilli ile alakası olmayan genel politikalara bağlamaya çalışıyorlar. Benim Başkan Özcan’a tavsiyem; kendisi ikinci kezdir Oslo’ya atıfta bulunuyor, biz kendisine hatırlatmak isteriz ki içeriğini bilmediği toplantı ve faraziler hakkında yorum yapmasın. Orada ne olduğunu kendisi de bilmiyor. O belediye başkanlığına aday olduğunda bu yasa zaten yürürlükteydi. Dolayısıyla başarısızlıklarını ve yapamadıklarını mazereti olarak hiçbir zaman gidip Oslo’ya sığınmasın. Biz kendisine şunu diyoruz; İçeriğini bilmediği konularda farazi üreteceğine bugün Nazilli halkına ve Türk milletine, partisinin ve kendisi dahil HDP ile iş tuttuğunu anlatsın. Bugün Nazilli Belediye Başkanı olarak bu koltukta oturuyorsa kendisine hatırlatırım; o Oslo diyerek atıfta bulunduğu yerde, HDP’liler kendisine oy verdi. Ağzını açabildi mi?” diye konuştu.

'GELİRLERİMİZİ ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ'
Basın toplantısında söz alan MHP’li Mustafa Akkaya ise belediye içindeki organizasyon şemasının düzgün işlemediğine dikkat çekerek görevden alınan daire müdürleri, görev verilmeyen yetkililerin olduğunu belirtti ve belediyenin kişilerden faydalanılmayan bir çöplüğe dönüştüğünü söyledi. Belediyenin 102 milyon TL’lik gelirinin az olduğunun altını çizen Akkaya, “50 milyon TL İller Bankası’ndan, Büyükşehir’den, İnci Yapı’dan gelen paylar kasamıza direkt giriyor. Bu rakamları çıkarırsanız, emlak, arsa, ilan vergileri ve kira gelirleri var. Bunlarda oran yüzde 16’dan 58’e kadar değişiyor. Kuşadası Belediyesi pandemi döneminde bütçesini 2’ye katlıyorsa bizim de yapmamız lazım. Gelirlerimizi çeşitlendirmeliyiz” dedi.

‘BORÇLAR YERİNDE SAYIYOR’
AK Parti'li Meclis Üyesi Bülent Sayar ise seçimlerden sonra vaat edilen 30 dev projenin yapılmadığını söyleyerek, faaliyet raporunda 102 milyon gelir,111 milyon giderle 2 yıldır aynı noktada olduklarını belirtti. Sayar,” Belediyenin güncel borcu 102 milyon TL’den 154 milyon TL’ye çıkmıştır.104 milyon 156 bin TL Nazilli Belediyesi’nin borcu, NAZBEL, sigorta ve vergi borçlarıyla birlikte bu rakam 154 milyon TL’ye çıkıyor.2 yılda yapılan 2 tane wifi istasyonu. Temmuz ayında 27 milyon borç ödediklerini ve borç yükünü 75 milyona düşürdüklerini söyledi. Ödediklerini söylüyor ama yeni borçları göstermiyor” şeklinde konuştu.

cumhur-ittifakindan-baskan-ozcana-mesaj-var-211534-8deddd8dc4b75cf287ea64c22955507a.jpegcumhur-ittifakindan-baskan-ozcana-mesaj-var-211534-cd8f0a7839ced168907edfcb769b0a30.jpegcumhur-ittifakindan-baskan-ozcana-mesaj-var-211534-b7d26dd5a9510002285cbab503fdae0c.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.