Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasını Söke’de açtı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasını Söke’de açtı 
ABONE OL
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Söke’de Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kağıt üretim tesisi KİPAŞ A.Ş.’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Söke’de Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu beyaz kaplamalı ambalaj kağıdı üretimi amaçlı kurulan KİPAŞ Kağıt Fabrikası’nın açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Deneme süresi kapsamındaki iki aylık sürede 30 milyon dolarlık yatırım yapan tesislerin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ekonomisiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. 
 

Söke OSB’de 310 metrekarelik alana kurulan ve 200 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüne sahip kağıt fabrikasının törenle hizmete girdiği açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Aydın Söke'de faaliyete geçen bu tesis önemli bir gelir kapımız olacak. 550 milyon dolarlık yatırım olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Tesisimiz 400 milyon dolarlık bir cari açığımızı kapatacak” dedi.
 

“BİN 400 KARDEŞİMİZ EVİNE EKMEK GÖTÜRECEK”
Konuşmasında yüzde 40'ı tamamlanan 2. etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülen tesisinin özelliği hakkında da bilgilendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek. Tesisin önemli bir özelliği daha mevcut. Tesisimiz Türk ekonomisinin yeşil dönüşümüne de katkı sağlayacak” diye konuştu. Yüzde yüz atık kağıttan üretim yapacak tesisinin 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne de geçeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kullanacağı enerjiyi de kendisi üretecek olan tesisimizin ülke ekonomisine, tabiata ve istihdama çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

“YENİ BAŞARI HİKAYELERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Koronavirüs salgınıyla küresel ekonomik belirsizlik girdabına girildiği dönemde üretime başlayarak hizmete açılan KİPAŞ Holding’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “KİPAŞ Holding’e ülkem, milletim ve tüm Aydınlı vatandaşlarım adına teşekkür ediyorum. Kendilerinden isteğim ikinci etap yatırımı da mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak üretime başlamalarıdır” dedi. Konuşmasında kağıt sektörü üzerine de yapılan desteklemelere ilişkin bilgilendirmede bulunan Erdoğan, Türkiye’yi saman ithalatçısı ve domates ihracatçısı olarak itham eden muhalif çevrelere de sert çıktı. Türkiye’nin KİPAŞ Holding gibi şirketlerin gayretleriyle büyüyüp daha da güçlendiğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye Dünya’nın 10 büyük ekonomisinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye salgına rağmen 500 milyar dolar ihracat hacmine ulaşan ve 2,7 milyon ilave istihdam oluşturan bir ülkedir. Nasıl muhalefete rağmen ülkemizi eser ve hizmet siyasetimizle son 20 yılda rekordan rekora koşturduysak önümüzdeki dönemde de yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Öksüz, beraberindeki heyetle birlikte fabrikanın açılış kurdelesini kesti.  
Tesiste Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu beyaz kaplamalı ambalaj kağıdı üretilecek. Yatırım, pandemiyle birlikte kullanım alanı daha da artan ambalajda büyük ölçekli bir yerlileştirme imkanı yaratacak. Fabrika, ilk fazında 600 bin ton, ikinci fazın devreye girmesiyle yıllık 1 milyon ton üretim yapacak.

İLGİLİ HABERLER

6c8e249a-1ac1-4348-8c25-171fcc318817.jpg4512d0d5-9e10-4094-8359-405dca805498.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.