Yıllar önce kıyıda başladığı balık tutkusunu zamanla açık denizlere taşıyan Atçalı, bu sayede tekne sahibi oldu. Uzun yıllar araba tamiri yapan oto tamir ustası Atçalı, önce kendi teknesini tamir etmeye başladı.

aw139989-01.jpg

Zamanla tekne tamiri işinde ustalaşan Atçalı, bir süre sonra meslek değiştirerek oto tamirciliğinden tekne tamirciliğine geçiş yaptı. 10 yıldan bu yana tekne tamirciliği yapan Atçalı, aynı zamanda denizde kalan teknelere 'kurtarıcı' hizmeti de veriyor.

aw139989-04.jpg

"BENİM İÇİN BİR TUTKUYA DÖNÜŞTÜ"
Balık tutkusu yüzünden mesleğini değiştirdiğini ifade eden Atçalı, “Oltayı attığımda tüm sorunları da suya bırakıyorum. Haliyle balık tutmak, benim için bir tutkuya dönüştü. Kıyı balıkçılığı ile başlayan balık tutkum, zamanla kafilelerle denize açıldı. Açık denizde balık tutmanın keyfi ile küçük bir tekne sahibi oldum. Araba tamiri ustası olduğum için mekanik işinden anlıyorum ve kendi teknemi tamir etmeye başladım.

aw139989-06.jpg

Zamanla bu işte ustalaştım haliyle. Arkadaşların da teknesini tamir ederken bir anda mesleğim haline geldi. Zaten sevdiğim bir işti. Ben de mesleğime dönüştürdüm” ifadelerini kullandı.

aw139989-07.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı