Denizlililer Karacasu helvasının müdavimi oldu

Denizlililer Karacasu helvasının müdavimi oldu
ABONE OL
Denizlili motosikletliler helva almak için 120 km yol kat etti. Karacasu’da babadan oğula 6 kuşaktır helvacılık mesleğini yaşatan Adnan Mete’nin yaptığı helvaların dillere destan ünü ilçe sınırlarını çoktan aştı. 

GÜLAY ÖZTEKİN -  İlçeye dışarıdan gelenler Adnan Ustanın yaptığı meşhur tahini ve helvasından almadan gitmezken, 120 kilometre ötedeki Denizli’den motosikleti ile sırf helva almaya gelenlerin olması dikkat çekti. 
Karacasu’da tahin ve helva denince akla Adnan Usta geliyor. Karacasulu 57 yaşındaki iki çocuk babası helvacı Adnan Mete, Dua meydanındaki babasından devraldığı Meteoğulları Helvacılık imalathanesinde ürettiği organik el yapımı tahin, tahin helvası ve susam helvasının ünü il sınırlarını hatta ülke sınırlarını aştı. İstanbul, İzmir, Denizli, Aydın, Muğla gibi illerden ilçeye gezmeye gelenler helva almadan gitmezken, Denizli’den motosikletleri ile hususi helva almaya gelen müdavim müşterileri de olması Adnan Usta’nın tahin ve tahin helvasındaki iddiasını rakipsiz kılıyor. 

6 KUŞAKTIR HELVACILIK MESLEĞİNİ YAŞATIYORLAR
Karacasu’da marka olmuş tahin helvasıyla adından söz ettiren Adnan Usta, babası Yalçın Mete’den devraldığı helvacılık mesleğini 45 yıldır yaşatıyor. İlçede 6 kuşaktır babadan oğula süregelen helvacılık mesleğinin 1808 doğumlu ilk büyük dedesi Helvacı Hacı Süleyman Efendi ile başladığı rivayet edilse de öncesi kayıtlara ulaşılamadığı için bilinmiyor. 

GURBETÇİLER DE HELVA ALMADAN GİTMİYOR
Yerli susam kullanarak kaliteden hiç ödün vermeden organik susamla imal edilen enfes tahin ve tahin helvasının ünü ülke sınırlarını dahi aştı. İlçe dışından gelenlerin yanı sıra yurt dışında oturan gurbetçiler de ülkelerine dönerken tahin ve tahin helvası almadan gitmedikleri gibi Denizli’den gelen motosikletli bir grup Adnan Usta’nın elleriyle yaptığı helvadan alıp gitti. 

TAHİN HELVASI ALMAK İÇİN 120 KİLOMETRE KAT ETTİLER
Tavas karayolu üzerinden gelip 120 kilometre yolu sırf helva almak için kat eden Denizli Reiders Kulübünün üyesi 4 motosikletli, tahin ve helva almak için geldiklerini söyledi. Motosikletli tutkunlarından Sedat Doğaç, “Bugün sırf helva almak için Karacasu’ya geldik. Yaklaşık 5 yıldır sık sık geliyoruz. Hiç gelmesek iki üç haftada bir geliyoruz.  Korona nedeniyle bir iki aydır gelememiştik. Adnan Usta’nın müdavimlerindeniz. Tahini ve tahin helvası müthiş güzel. Başka yerden helva almıyoruz. Denizli’de de var helva imalatçıları ama asla Adnan Ustanın helvasının yerini tutmuyor. Alıştık yıllardır her geldiğimizde mutlaka helva ve tahin almadan gitmiyoruz. Ama bu kez Karacasu’ya sırf helva almak için geldik” diyerek Adnan Ustanın tahin helvasından övgüyle bahsetti. 
Doğaç, "Koronavirüs olmasaydı Türkiye'nin her yerinden motosiklet tutkunlarını Karacasu'ya davet edip tahin helvasını tattıracaktık. Korona nedeniyle olmadı inşallah başka bir sefere" dedi. 

DAİMİ MÜŞTERİLERİMİZ VAR
Ata lezzetlerini Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir köşesinden gelen müşterilerle buluşturduklarını ifade eden Adnan Mete, “Daimi müşterilerimiz var. İlçe dışından gelen daimi müşterilerimiz uğramadan gitmez. Denizli’de de çok müşterim var. Sadece helva almak için gelenler oluyor. Buda bizi mutlu ediyor. Sağlığım el verdiğince ata mesleğini yaşatmaya devam edeceğim” diye konuştu.

denizlililer-karacasu-helvasinin-mudavimi-oldu-163826-f4726bd9880c545fbea406185667bf0b.jpgdenizlililer-karacasu-helvasinin-mudavimi-oldu-163826-aaf4e8482f7f9a451d339fc6a8bbe70f.jpgdenizlililer-karacasu-helvasinin-mudavimi-oldu-163826-40487c833cf74f544065dc06572f8e00.jpgdenizlililer-karacasu-helvasinin-mudavimi-oldu-163826-4bc81903294d7bdeebca07d6b9b0ed88.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum