Kısa süre önce üst üste depremlerle vatandaşların büyük korku ve panik yaşadığı Kütahya'nın Simav ilçesinde hareketlilik yeniden başladı. Simav'da son 24 saatte en büyüğü 3.7 olan 20'den fazla depremin meydana gelmesi, dikkatlerin yeniden bu alana çevrilmesine neden oldu.

Yine Deprem Paniği Yaşandı
Simav'da bugün saat 13.21'de 3.7 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Yerin 9.09 kilometre derinliğindeki depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi ise 3.8 olarak duyurdu. Simav'da kısa süre önce yaşanan deprem hareketliliğinin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyarılarda bulunmuş ve yetkilileri göreve davet etmişti.

'Yöneticiler Dikkatli Olmalı'
Bölgenin gerilim altında olduğunu aktaran Görür, 1 Mayıs'taki 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, Yemişli-Simav/Kütaya'da 4,3 deprem oldu. Deprem Naşa Fay Zonu yakınlarında. Birkaç gün önce de burada benzer depremler oldu. Yöneticiler dikkatli olmalı. Bölge K-S geriliyor." ifadelerini kullanmıştı.





