Depremde hayatını kaybeden anne ve kızı yan yana defnedildi

Depremde hayatını kaybeden anne ve kızı yan yana defnedildi
ABONE OL
Aydın’ın Karacasu ilçesinden olan ve İzmir depreminde Bayraklı’daki Rıza Bey Apartmanı'nda göçük altında kalan anne ve kızı son yolculuğuna uğurlandı.

Memleketleri Karacasu'nun Ataköy Mahallesi’ne getirilen anne Nilüfer ve kızı Asya Daloğlu, gözyaşları arasında toprağa verildi. Aslen Aydın’ın Karacasu ilçesinden olan ve İzmir’deki 6.6 şiddetindeki depremde enkaz altında kalan Nilüfer Daloğlu (45) ve kızı Asya Daloğlu’nun (11) cansız bedenlerine ulaşıldı. Ege Denizi’nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem anında bulundukları Bayraklı'daki Rıza Bey Apartmanı’nın çökmesi sonucu enkaz altında kalan Nilüfer Daloğlu ve kızı Asya Daloğlu’nu kurtarmak için çalışma başlatıldı. Kendilerinden haber alamayan yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, ekipler yaptıkları kurtarma çalışmalarında anne ve kızın cansız bedenini, enkaz altından çıkardı. Ailenin diğer çocuğunun ise yaralı bir şekilde kurtarıldığı öğrenildi.
Anne ve kızın cenazeleri bugün Karacasu ilçesine bağlı Dandalaz Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alınmasının ardından Ataköy Mahalle Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, Ataköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Dibek, acılı baba Ahmet İsa Ersoy ve aile yakınları ile birlikte yüzlerce kişi katıldı.
Helallik istenmesinin ardından depremde hayatını kaybeden anne Nilüfer ve 11 yaşındaki kızı Asya Daloğlu yan yana toprağa verildi. Cenaze namazı sırasında aile yakınları ve mahalle sakinleri gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.