Derneği kuruldu Kent Konseyi'nden eser yok

Derneği kuruldu Kent Konseyi'nden eser yok
ABONE OL
Karacasu’da 31 Mart yerel seçimlerin ardından belediye hizmetlerine katkı koymak amacıyla İbrahim Öncü, başkanlığında kurulan 19 üyeye sahip Yerel Yönetimler Derneği ilk olağan genel kurulunu yaptı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Divan Başkanlığını CHP İlçe Başkanı Ali Akar’ın yaptığı Karacasu Yerel Yönetimler Derneğinin ilk genel kurulu saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Dernek binasında yapılan genel kurul, faaliyet raporunun okunup onaylanması, gelir gider hesapları ve yeni dönem tahmini bütçe görüşülüp oy birliği ile kabul edilmesinin ardından 5 asil 5 yedek yönetim kurulu seçimlerine geçildi. 

VERİLEN VAATLER UNUTULDU
Derneğin kuruluş amacını anlatan Başkan İbrahim Öncü, derneğin belediye kent konseyinin oluşturulması ve çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu ancak seçimlerin üzerinden 6 ay geçmiş olmasına rağmen hala kurulmadığını söyledi. 
Öncü, “Mahalli İdareler seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının ilk vaadi Kent Konseyinin kurulması idi. Gördüğümüz o ki verilen vaatler seçimlerden sonra unutuldu. Yerel yönetimler yasasında her ne kadar seçimlerin hemen ardından 3 ay içinde kurulur diyorsa da seçimlerin üzerinden 6 ay geçmiş olmasına rağmen hala kurulmadı” şeklinde serzenişte bulundu. 

KAÇ AY GEÇTİ HALA KURULMADI
Öncü, “Belediye başkanının seçimlerden sonra bir gayreti oldu. Belediye başkanı bana bu kent konseyini bir an evvel oluşturalım dedi. Bunun üzerine dernek kurma kararı aldık. Belediye kent konseyinin oluşturulması için Kaymakamlığa ve sivil toplum kuruluşlarına yazı yazdık. Kent konseyinde görev alacak yüksek okul dahil 10 daire müdürünün ismini ve STK’ların listelerini de bildirdiler. Muhtarlar aralarından 20 muhtar belirledi. Kent konseyi kurulmasının önünde hiçbir engel kalmamışken üzerinden kaç ay geçti hala oluşturulmadı. Bundan sonra kurulur kurulmaz o belediyenin bileceği iştir” dedi. 
BİRİLERİ MANİ OLUYOR
Daha önceki dönemde geçekleştirilen ilçe koordinasyon toplantılarında trafik komisyonu kurduklarını hatırlatan Öncü, “Trafik komisyonu sayesinde şu anki Karacasu girişindeki dönel kavşağın yapılmasına vesile olduk. Kent konseyi kurulmuş olsa idi. Kadın, gençlik meclisi konseyin tabi üyeleri olacaktı. Derneklerde çalışma grubunu oluşturacak herkes elini taşın altına koyacak ve belediyenin çalışmalarına katkı koyacaklardı. Bu konseyin kurulması için kitap getirttim. Kendilerine verebilirim isterlerse bakıp öğrenebilirler. Başkana da ‘ben 2009 yılında Nazilli Belediyesinde kent konseyini oluşturan kişiyim, yardımcı olabilirim ama sana bu kent konseyini kurdurmazlar’ dedim. ‘Her kafadan bir ses çıkar vaz geç bundan dediklerini’ inanmaya başladım. Bu kadar kesin vaat edilen bir şeyin kurulmaması nedeniyle aklımıza başka bir şey gelmiyor. Ama görüyoruz ki ifade ettiğim gibi kent konseyi kurulmasına engel olanlar var” diye konuştu. 
KENT KONSEYİ İÇİN BAŞKANLA GÖRÜŞELİM
Dernek üyelerinden önceki dönem meclis üyesi olan avukat Sevgi Kulcu Öncü, dernek olarak belediye başkanını ziyaret etme önerisi getirdi. Kulcu, “Belediye Başkanıyla görüşüp kendisine yardımcı olabileceğimizi ifade ederek bu konuda zorlayıcı olabiliriz diye düşünüyorum. Daha önceki meclis döneminden biliyorum başkan her şeyi sorarlar zorda kalırsın şeklinde kent konseyinin kurulmasını istemeyenler vardı. Bunu aşmamız gerekiyor. Kent konseyi Karacasu dışında her ilçede var. Bununla ilgili başkanla gidip görüşmemiz iyi olur diye düşünüyorum. Önünüzde Uluslararası Afrodisias Festivali var. Kent konseyi kurulmuş olsa idi faydamız olurdu ancak birileri bunu engelliyor” şeklinde öneri getirdi. 

ÖNCÜ TEKRAR SEÇİLDİ
Dernek üyeleri Başkan İnal’ı ziyaret etme kararı aldı. Genel kurulda yapılan seçimde önümüzdeki dönem görev alacak 5 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleri seçildi. Yönetim kendi arasında yaptığı toplantıda kurucu başkan İbrahim Öncü’yü tekrar başkan seçti. Öncü başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Necmi Türka, Özgür Önem, Abdil Akarca, Tayfun Karaoğlan.

dernegi-kuruldu-kent-konseyi-hala-ortada-yok-128804-4bd53fc165424a11d76c2c088edc2953.jpgdernegi-kuruldu-kent-konseyi-hala-ortada-yok-128804-56d2aeac9539481eccc2b7b4f8591538.jpgdernegi-kuruldu-kent-konseyi-hala-ortada-yok-128804-654bd4643fc3266191839751242964be.jpgdernegi-kuruldu-kent-konseyi-hala-ortada-yok-128804-f0268892d304d64aca9262573ac74067.jpg

dernegi-kuruldu-kent-konseyi-hala-ortada-yok-128804-938ced8e65995295b5905076106d65c9.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.