DEVA Partisi'nden AYESOB'a ziyaret 

DEVA Partisi'nden AYESOB'a ziyaret 
ABONE OL
DEVA Partisi Aydın İl Başkanlığı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan’ı  ziyaret etti.

KIYMET SARIYILDIZ - DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Aydın'daki çalışmalarına esnaf odalarını ziyaret ederek başladı. “Sivil toplum kuruluşlarının Aydın’ın ekonomi ve sosyal hayatının temel yapıtaşları olduğunu” belirten Hakan Çağlar Erürker: “Aydın’ın birlik beraberliğe ve bu zor günlerde dayanışmaya ihtiyacı olduğunu; katılımcı demokrasinin gereği her kesimin kapısını çalacaklarını, görüşlerini alacaklarını, çözüm önerilerini muhataplarıyla paylaşacaklarını” belirtti. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’nı (AYESOB) ziyaret eden DEVA Partisi İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker: "DEVA Partisi olarak, toplumun her kesimini kucaklamak için yola çıktık. Yaşanan korona virüs pandemisi sürecinde çok zor durumda kalan Esnaf ve Sanatkarlarımızın başkanlarıyla görüşüp, sorunları yerinde tespit ederek çözüm üretmek için ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Esnafımızın sorunlarını genel merkezimize de aktararak çözüm için hareket edeceğiz. Pandemi koşullarından dolayı ziyaretlerimizi 4 kişilik bir heyet ile gerçekleştirme kararı verdik. Esnaf ve Sanatkarlarımızın sorunları çok, çözüm için herkes katkı sunmalı" dedi.

“HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan ziyaret için teşekkür ederek, "Yaşadığımız zor süreçte herkesin desteğine ihtiyacımız var. Devletimiz bazı çözümler üretmeye çalışıyor ama derdimize derman olmuyor" diye konuştu. Çalışmalarına, Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan'ı da ziyaret ederek devam eden DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker ve beraberindeki heyet lokantacı esnafının sorunlarını dinledi. Başkan Erürker burada yaptığı konuşmada, "Lokantacılar odasına kayıtlı olan bazı işletmelerin 10 aydır kapalı olmasına rağmen, her ay boş KDV beyannamesi verdiklerini dile getirdiler. 160 lira damga ücreti gibi değişik kalemlerde vergi ödemeye devam ettiklerini açıkladılar. Pandemi sürecinde en çok sıkıntı çeken sektörlerden biri olan Lokantacılarımızın sorunları acilen çözülmelidir" diye konuştu.

“DESTEK BEKLİYORUZ"

Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan, Başkan Erürker ve yönetim kurulu üyelerine  ziyaretleri için teşekkür ederek, "Sesimizi duyuramıyoruz, duyursak çözüm bulmamıyoruz" şeklinde sitemde bulundu.  Deva Partisi Aydın Teşkilatının, Aydın Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ'a yaptıkları ziyarette ise, Başkan Akdağ; “ekmek üreten fırıncıların artık artan maliyetleri karşılamakta güçlük yaşadıklarını fırıncıların büyük bölümünün şartların böyle devam etmesi halinde kapanabileceklerini” belirterek, "Acilen sorunların çözümü için çare bekliyoruz" dedi.  Aydın İnşaatçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz'da ziyaret için teşekkür ederek, "Sorunlarımızın büyük bölümü ortak. Ancak İnşaat ve Emlakçılarla ilgili pandemi sürecinde yaşadığımız sorunlar karşısında çözüm talep ettiğimiz konularda karşımızda bir muhatap bulamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.  Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı ise gerçekleştirilen ziyaret sonrasında, "450 üyemizin iş yeri kapalı. Ve her kapalı olan dükkan demek bir ailenin hatta çalışanların ve onlarının ailelerinin geçim sıkıntısı ile baş başa kaldığı çok zor bir dönem demek. Yaşanan bu zor dönemde yapılan ve yapılacak katkıları çok değerli buluyoruz. Ancak şu ana kadar yapılan çalışmalar yetersiz durumda. Acilen ciddi çalışma ve destek bekliyoruz"  diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.