Deve güreşi takvimi belli oldu

Deve güreşi takvimi belli oldu
ABONE OL
Aydın’ın İncirliova İlçesinde toplanan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF) 2019-2020 deve güreşi takvimini belirledi. Sezonun il güreşi Yazıdere’de son güreşi ise Işıklı’da yapılacak.  

BURHAN CEYHAN- İncirliova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Aytekin Kaya ve çok sayıda deveci katıldı.  Federasyonun kararı gereği bugüne kadar birbirine 80 kilometreden daha yakın yerleşim yerlerinde aynı gün güreş yapılamadığını hatırlatan Aytekin Kaya, "80 kilometre kararını, federasyon ilk kurulduğunda yani 7-8 yıl önce almıştık. Bu kararı aldığımızda deve sayısı azdı. Şimdi ise sadece Aydın'da daylaklar hariç yaklaşık 400 havutlu deve var. Küçük yerlerde de güreşlerin yapılması için bu kararımızda esnekliğe gittik. Amacımız deve güreşlerini yaşatmak ve yaygınlaştırmaktır. Bundan sonra birbirine 80 kilometreden daha az mesafe bulunan yerlerde aynı gün deve güreşleri yapılabilecek" dedi.

GÜREŞLER DERNEK ÇATISI ALTINDA YAPILACAK
Deve güreşlerinin dernek çatısı altında belediyenin katkısı ile yapılması gerektiğini aktaran Kaya, "Bazı belediyeler, ekonomik anlamda çok sıkıntılı. Soruşturma geçiriyor, şu oluyor, bu oluyor. Onun olmaması için deve güreşlerinin dernek adı altında belediye katkısı ile yapılsın. Güreşi yapmak dernekten, katkı sunmak belediyeden. Belediyelerimiz, deveci derneklerimize sahip çıksın. Deve güreşleri ücretli olacak. Neden? Deve güreşleri bir günde yapılıyor ama hazırlığı 4-5 ay sürüyor. Bu emeğin bir karşılığı olmalı. Güreşlerden elde edilen gelir ister camiye, ister okula, ister spor kulübüne isterse derneğe bağışlansın. Bu konuda belediyelerden de anlayış bekliyoruz" dedi.

TASLAK TAKVİM
Öte yandan Aydın ve ilçelerinde yapılacak deve güreşlerinin tarihleri şu şekilde belirlendi:
"17 Kasım Yazıdere, 24 Kasım Karpuzlu, Turanlar, 1 Aralık Koçarlı, Atça, 8 Aralık Karacasu, Köşk, Söke, 15 Aralık Buharkent, Hacıaliobası, 22 Aralık Aydın, 5 Ocak İncirliova, 12 Ocak Germencik, 26 Ocak Sultanhisar, 2 Şubat Yenipazar, 9 Şubat Kuyucak, 16 Şubat Nazilli, Çine, 23 Şubat Bozdoğan, Didim, 1 Mart Köşk, 8 Mart Kuşadası, 16 Mart Ortaklar, 22 Mart Işıklı'da."

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.