Deve güreşlerinde yeni sezona hazırlık

Deve güreşlerinde yeni sezona hazırlık
ABONE OL
Aydın’da yeni sezon öncesi develerin tüyleri yağlanarak bakımları yapılmaya başlandı. Yapılan özel yağlamayla birlikte develer parazitten kurtulup daha da sağlıklı oluyor. 

(GÖKHAN DÜZYOL)- ÖZEL HABER- Türkiye genelinde pandemi sebebiyle iki yıl ara verilen ancak geçen sezon yapılan güreşlerin ardından develer yazlık bakıma alındı. Aydın’ın İncirliova ilçesinde ise deve sahipleri güreşler için hazırlıklarına başladı. 5 kilo zeytinyağının içine 300 gram ardıç katranı, susam, havacıva, kavurun, tuz, kantaron otu hepsi bir arada kaynatıp ılık el yakmayacak bir şekilde yapılarak, devenin vücuduna sürme işlemi gerçekleştiriliyor.
Bu şekilde vücuda iyice emdirilen yağ devede oluşan parazit ve küçük yaraları tedavi ederken yeni çıkacak olan tüylerin daha parlak ve güzel olmasını sağlıyor. Devenin beslenmesi daha sağlıklı gerçekleşerek 15 günün ardından yağlanan vücut tekrardan Arap sabunu ile yıkanıyor. 

“DEVENİN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ” 

Yapılan işlemin devenin sağlığına iyi geldiğini ve güreşe hazır olduğunu belirten güreş devesi sahibi Bünyamin Yay, şu ifadeleri kullandı: 
“Bu devemiz Fenomen. 12 yaşında. Diğerinin adı da Alinda o da 7 yaşında. Her ikisi de güreş devesidir. Fenomen benim 3. devem, 9 yıldır bende. Yağlama yaparak, yazlık bakımını yapıyoruz. Bu yağlama işlemi özel karışımlar hazırlayarak kaynatıyoruz. Soğuduktan sonra ise devenin vücuduna yağlama işlemi uygulanıyor. Yağlamayla birlikte devenin cildinin bakımını, ufak tefek yaralarının iyileşmesini, bakteri oluşumunu önlemek, sineklerden uzak tutarak hayvanın bedenini rahatlatmak, gelişimini ve yemesini artırmak için yaptığımız bir uygulama. Bütün vücudu yağlayarak bakımı yerine getiriyoruz. Tüylerin daha güzel çıkması, güneş zamanında vücudunda meydana gelen yaraları kapanması ve devenin sağlığıyla alakalı işlem. Bunu uygulayarak 15 gün sonra yıkayıp tekrar aynı işlemi uygulayacağız."

deve-gureslerinde-yeni-sezona-hazirlik-deri-sagligi-icin-yaglandilar-293509-85f8c7df3f7f255ba44155293ab19901.jpegdeve-gureslerinde-yeni-sezona-hazirlik-deri-sagligi-icin-yaglandilar-293509-e816580d0432de1f3d65dd955b989934.jpegdeve-gureslerinde-yeni-sezona-hazirlik-deri-sagligi-icin-yaglandilar-293509-4d6faa44074cd5d50d64d34922df99d0.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.