Didim şoförler odası'ndan sinyalizasyon talebi

Didim şoförler odası'ndan sinyalizasyon talebi
Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası, yıl içerisinde çok sayıda ölümlü kazaya sebep olan Uslu Sitesi kavşağına sinyalizasyon yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’ne talepte bulundu.

EBRU GÖRMEZ- Geçtiğimiz günlerde 4 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Cumhuriyet Caddesi Fevzipaşa kavşağı için Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası, gerekli tedbir ve önlemlerin alınması adına Aydın Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’ne talepte bulundu. Talepte belirlenen kavşağa sinyalizasyonun yapılması gerektiği bildirildi.

“SORUN IŞIKLANDIRMA VE SİNYALİZASYON EKSİKLİĞİ”
Oda Başkanı Barış Şam’ın da imzasının bulunduğu ve Aydın Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen dilekçede, “Karayolları Bölge Müdürlüğünüz sorumluluk alanındaki Aydın ili, Didim ilçemizi Söke-Milas karayoluna bağlayan 09-59 kontrol kesim nolu bölünmüş yoldaki Fevzipaşa kavşağı olarak bilinen kavşakta çok sayıda trafik kazası meydana gelmektedir. Aydın'ın 2 turizm ilçesinden birisi olan ilçemiz Didim'in özellikle yaz aylarında trafik akışı çoğalmakta, çok sayıda araç 09-59 kontrol kesim nolu bölünmüş yoldan ilçemize giriş- çıkış yapmaktadır. Bu yol aynı zamanda ilçemiz Didim'i Bodrum ve İzmir Adnan Menderes Havaalanlarına bağlayan yoldur. İlçemize gelen şehirlerarası yolcu otobüsleri de bu yolu kullanmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Dilekçede, "Bahse konu Fevzipaşa kavşağında yol aydınlatması ve sinyalizasyon sistemi bulunmadığından bugüne kadar çok sayıda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Son olarak 14 Nisan 2024 Pazar akşamı bir yolcu otobüsü ile otomobilin çarpıştığı ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası Fevzipaşa kavşağında meydana gelmiştir. Yine bugüne kadar bu kavşakta yaşanan kazaların birçoğu ölümlü ve ağır yaralanmalı olarak gerçekleşmiştir. Bunlar Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün resmi kayıtlarında da mevcuttur" sözleri kaydedildi.

Dilekçe, şu şekilde sonlandırıldı: "İlçemiz Cumhuriyet Caddesi, Fevzipaşa kavşağında meydana gelen trafik kazalarının en büyük nedeni bahse konu kavşakta yol aydınlatması ve sinyalizasyon sistemi bulunmamasından kaynaklanmaktadır. Yol karanlık olması nedeniyle tehlike arz etmektedir. Bahse konu olan Fevzipaşa kavşağında yaşanabilecek yeni kazaların önüne geçebilmek için gerekli tüm önlemlerin alınması ve kavşağa aydınlatma ile sinyalizasyon sistemlerinin kurulması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederiz.”

didim-soforler-odasindan-sinyalizasyon-talebi-ebru-gormez-462675-ccfdd6cabf1f81e0c8f0921a2feb59a0.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.