Aydın İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde, Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM şube müdürlüğü organizasyonunda Didim Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla dolandırıcılık operasyonu düzenlendi. Didim merkezli, Muğla, İzmir, Ankara, Kırşehir, İstanbul, Ordu, Kayseri'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Didim’deki dolandırıcılık operasyonunda 38 kişi tutuklandı  

ŞÜPHELİLERDEN 2’Sİ BELEDİYE ÇALIŞANI

8 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında ikisi belediye çalışanı olmak üzere, ilçede emlakçılık yapan bazı şahıslar olmak üzere toplam 41 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bulunan dijital verilere el konuldu. Şüphelilerin, hukuksuz olarak ele geçirdikleri veriler üzerinden belirledikleri kişilerin sahibi oldukları taşınmazları, izinsiz olarak sahte vekaletname belgeleri ile rızaları dışında piyasa değerinin altında başkalarına devir işlemi yaptığı iddia edildi.
MASAK raporu ve araştırmalar sonucunda şüphelilerin hesaplarında 1 milyar 398 milyon 234 bin lira para akışı ile 3 villa, 40 lüks ev ve 9 arsanın satışı yapıldığı tespit edilirken, savcılığın soruşturmayla ilgili gizlilik kararı verdiği öğrenildi.

Didim’deki dolandırıcılık operasyonunda 38 kişi tutuklandı  

Aydın’da küçük kıza şiddet uygulayan bakıcı adliyede
Aydın’da küçük kıza şiddet uygulayan bakıcı adliyede
İçeriği Görüntüle

38 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından gözaltına alınan 41 şüpheliden 3’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 38 şüpheli ise tutuklanarak yoğun güvenlik önlemi altında cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI (İHA)