“Didim'in en değerli yerlerinden biri peşkeş çekiliyor”

“Didim'in en değerli yerlerinden biri peşkeş çekiliyor”
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Didim'de yapılan imar değişikliğinin imar planına uygun olmadığını iddia etti. Bülbül, “Didim'in en değerli yerlerinden biri peşkeş çekiliyor” sözleriyle tepki gösterdi. 

Aydın Didim’in en önemli plajı olan Altınkum Plajının bulunduğu alanda bir imar değişikliği yapıldı. 4 Haziran'da değişiklik yapılan alanla ilgili ihale yapılacağının duyurulması üzerine CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül yazılı bir açıklama yaptı.
Bülbül açıklamasında şunları söyledi: “Yıllardır Vakıflar Genel Müdürlüğü, Didim Belediyesine imar planında değişiklik yapılması için başvuruda bulunuyor. Nasıl bir kararlılıksa Vakıflar Genel Müdürlüğünün değişiklik talebi üç defa reddedilince 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikte ise parsel kullanım oranları gösterilmemiş. Değişiklikler hem plan tekniğine uygun değil hem de planlama ilkeleriyle çelişiyor. Bilirkişi raporu da bu yönde. Ama daha dava süreci devam ederken ihale ilanı açıldı. Kanuna göre projenin detayı belirtilmelidir. Ancak projenin ne olduğuna dair bir açıklama da yok. Yani AK Parti bu ihaleyle diyor ki ‘siz ihaleyi alın gerisine sonra bakarız.’ Üstelik bunun yanı sıra 5 yıl sonra projenin devrinin de önü açılıyor. İmar planı hukuksuz, konu hakkında devam eden davalar var, proje kapsamında ne yapılacağı belli değil. Kısacası, AK Parti iktidarı Didim'in en değerli yerlerinden birini peşkeş çekiyor.”


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.