Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Ebru Görmez'in haberine göre, Filistin’de yaşanan ve binlerce canın hayatını kaybetmesine sebep olan savaşın durması için düzenlenen yürüyüşe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Didim Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu, AK Parti Didim İlçe Başkanı Sebahattin Akkuş ve İlçe yönetimi, İHH Dernek Başkanı Mevlüt Kayabaşı, dernek üyeleri ile Didim halkı katıldı.

didimliler-filistin-icin-yurudu-internet-ebru-gormez-469549-662008e4af6955764efbf372b70369a5.jpg

Meydan’da son bulan yürüyüş, İstiklal Marşı ve duaların okunmasıyla devam ederken, konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan İHH Başkanı Mevlüt Kayabaşı, “Bugüne kadar terörden en çok zarar gören ülkelerden biri olarak terörle mücadele kaybettiğimiz tüm canlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz” sözleri ile konuşmasına başladı.

didimliler-filistin-icin-yurudu-internet-ebru-gormez-469549-cf46ff9a57f531c8e5260efd613f2c91.jpg

“BİR KEZ DAHA HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

Basın açıklamasını okuyan Kayabaşı, “Terör örgütlerini destekleyerek üzerimize salanlarla Gazze’de soykırım yapanlar aynı. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı tek ses olmak için bugün buradayız. Kendi küçük ama emelleri büyük sözde İsrail terör devletini bu topraklar ve halkımız iyi tanır. Bilirler ki Türk Devleti ve Anadolu irfanı onların emelleri karşısında en büyük engeldir. Bugün bizler yaşadığımız şehirde bunu bir kez daha haykırmak için buradayız. İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor.

didimliler-filistin-icin-yurudu-internet-ebru-gormez-469549-ba97fc5d2353764427f33fd705d75720.jpg

Apertheid rejimi işgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor. 7 Ekim’den bu yana Filistin’de, 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u ise kadın olmak üzere toplamda 35 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 80 binden fazla kişi yaralanırken, binlerce insan ise kayıp. İşgalci İsrail’in saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci ve 188 Birleşmiş Milletler çalışanı, siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti.” dedi.

Didim’de pamuklar kontrol edildi Didim’de pamuklar kontrol edildi

didimliler-filistin-icin-yurudu-internet-ebru-gormez-469549-f57619c123e16a7a2c01b0e3e84a0588.jpg

“KUDÜS SADECE BİR ŞEHİR DEĞİLDİR”

Filistin içerisinde yaşanan sorunları dile getiren Kayabaşı, “Gazze’de şu anda on binlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor. Evet, ne yazık ki on binlerce insan 2024 yılında dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda. İşgalci İsrail haftalardır, Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerindeki Filistinli sivilleri güneye göçe zorluyor. Siyonistler, “güvenli bölgeler" olduğunu iddia ettikleri güney bölgelerine de saldırıyor ve katliamlar yapıyor. Gazze’de insani krizin en ciddi boyutlarda yaşandığı alanlardan biri de sağlık hizmetleri. Saldırılarında hiçbir sınır gözetmeyen İsrail, 7 Ekim'den bu yana yoğun bir şekilde hastaneleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını hedef alıyor. Bugüne kadar 150’ye yakın sağlık merkezi ve hastanenin yanı sıra yaralıları taşıyan 100’den fazla ambulans işgalcilerin saldırısına uğradı. Bugüne kadar çok sayıda yaralı ve hasta, sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tedavi göremedi ve hayatlarını kaybetti. Şu anda Gazze’de 50 bin hamile kadın bulunuyor. Eğer gerekli adımlar atılmazsa, 50 bin kadın, elektrik ve medikal hizmetler olmadan doğum yapmak zorunda kalabilir. Hastanelerin bombalanması, yemek ve suya ulaşımın engellenmesi hamile kadınlar için çok ciddi bir tehlike arz ediyor. Bölgedeki birçok hamile kadın anestezi yapılmadan sezaryen ameliyat olmak zorunda kalıyor. Ayrıca, bugüne kadar düşük sebebiyle çok sayıda bebek daha dünyaya gözlerini açamadan anne karnında hayatlarını kaybetti. Filistin Türk'ün meselesi, Filistin Kürt'ün meselesi, Filistin insanlık meselesi ve Kudüs sadece bir şehir değildir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi