Dilberay hayatını kaybetti

Dilberay hayatını kaybetti
ABONE OL
Sanatçı Dilber Ay geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Dilber Ay'ın mücadeleyle geçen hayatı ve bilinmeyenleri. 25 torunu olduğunu konuk olduğu bir programda dile getiren Dilber Ay, torunlarının çocuklarını gördüğünü ifade etti. 

1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi. Maddi imkanlar nedeniyle ilkokulu üçüncü sınıfa kadar okudu. Çocukluk yılları zor geçen Dilber Ay, 13 yaşında evlendirildi ancak evlenmeden önce Düzce'de bir ses yarışmasına katıldı ve birinci seçildi. İlk evliliğini bitirdikten sonra bir kez daha evlenen Dilber Ay, geçtiğimiz yıllarda Flash TV'de yaptığı 'Kadere Mahkumlar' programıyla televizyon yüzü de oldu.

İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. ‘Beynelmilel’ filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü’ne layık görüldü. Murat Şeker'in yönettiği 'Hayat Sana Güzel' isimli filmde rol aldı. 1998’de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Bir röportajında evliliğiyle ilgili konuşan Dilber Ay, “İlk günkü sevgi ve heyecan ikimizde de hâlâ var. Zaten olmasa bugünlere gelemezdik.” açıklamasında bulunmuştu.

Geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir programda bazı açıklamalarda bulunan Dilber Ay, hayatına dair bazı detayları dile getirmişti;

'ANKARA'DAN EV ALDIM'

- Allah bereket versin kazandıklarıma, çoluğuma çocuğuma aileme bakıyorum. Vücudum sağ olduğu müddetçe bakacağım. 2 gecekondum var, bir tane bahçeli evim... Ankara'dan da bir ev aldım.

'25 TANE TORUNUM VAR'

- Oynadığım reklam filminden para almadım. Bir yemek yiyecek kadar para verdiler.

- 25 tane torunum var. Çocuklarımın çocukları oldu evlendi, onların da çocukları oldu. Allah hepsinin rızkını ayrı ayrı verir.

'BANA 'AŞKIM' DİYEN KOCAYI BOŞARIM'

'Aşkım, canikom, cicim' kelimesini duyup da kocayı boşamazsam ne olayım. Dilberim, eşim, bir tanem desin bana... Kadının bir adı olur evin içinde. Kocamın adı İbrahim. Ben ona 'herif' derim. 

 

"EŞİM İÇİN DÜNYAYI YAKARIM"

Eşim için bir hamlede dünyayı yakarım. Türkücüler alemi ayrı, sahne, dizi, televizyon ayrı...

Türkücüler alemi birbirinin kıymetini bilen bir kesim. Diğer taraf (sinemacı, dizici,cazcı) çok farklı. Onlar çok şımarık. 

O bemim eşim. Beni taşıyor. Benim namusumu, şerefimi taşıyor. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.