Diyetisyen Boztepe’den öğrencilere beslenme önerileri

Diyetisyen Boztepe’den öğrencilere beslenme önerileri
ABONE OL
2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Okula ilk defa gidecek okul öncesi öğrenciler ve ilkokul öğrencilerinin gıda takviyesi ve beslenmede nasıl bir yol izleyecekleri konusunda  Uzman Diyetisyen Ece Boztepe, açıklamalarda bulundu. 
Öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak. 9 Eylül Pazartesi günü okullar yeni eğitim öğretim yılına başlayacak. Okula yeni başlayacak öğrenciler kadar velileri de heyecanlı. Veliler, çocuklarının okula uyumu ve beslenmesi gibi konularda nasıl bir yol izleyeceğini kara kara düşünüyor. 
Uzman Diyetisyen Ece Boztepe, okul çağı çocuklarının zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimleri hızlı olduğu için sağlıklı beslenmenin oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

KAHVALTI MUTLAKA YAPILMALI
Diyetisyen Boztepe, “Birçok alışkanlığı da bu dönemde kazanan çocukların, sağlıklı beslenme davranışını kazanmaları için ailelere büyük görev düşmektedir. Günün en önemli öğünü olan kahvaltı mutlaka yapılmalıdır. Araştırmalar, kahvaltıda özellikle farklı besin gruplarını bir arada tüketen çocukların, okul başarısının daha fazla olduğunu göstermiştir. Ayrıca kahvaltı yapan çocuklarda ileri dönemde şişmanlık görülme oranı daha düşüktür. Kahvaltı öğününü atlayan çocuklar günün diğer öğünlerinde dengesiz beslenmeye daha yatkın olacaktır. Bu yüzden okul döneminde aile bireylerinin eğer mümkünse hep beraber kahvaltı yapmaları, çocuklarına kahvaltı alışkanlığı kazandırma açısından etkili olacaktır” diye konuştu. 
 Gün içinde daha uzun süre tok tutacak tam tahıl ürünler, protein açısından zengin süt, yumurta ve peynir kahvaltıda mutlaka yer alması gerektiğini vurgulayan Boztepe, “Çocukların beslenme çantasında taşınması kolay ve besin değeri yüksek mevsimine uygun meyveler, fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, ev yapımı kek, poğaça, sandviç çeşitleri ve kuru meyveler bulunmalıdır. Çocuğun sevmediği ve yemeği reddettiği bir besin var ise o besin farklı şekillerde sunulup, tekrar yemesi sağlanmalıdır. Çocuğa, sağlıklı beslenme konusunda baskıcı değil özendirici bir tutum sergilemek oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmenin evde başladığı unutulmamalıdır.” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.