Doğal afet sigortası tüm afetleri kapsayacak

Doğal afet sigortası tüm afetleri kapsayacak
ABONE OL
Doğal afet sigortası bütün afet türlerini kapsayacak şekilde genişletilerek yaygınlaştırılacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre doğal afet sigortalarında değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre doğal afet sigortaları artık tüm afet türlerini kapsayacak. 

En fazla sigortalılık oranı Marmara’da  

DASK’a göre en fazla sigortalılık oranı yüzde 70,4 ile Marmara’da ve en düşük oran da yüzde 47 ile Karadeniz’de. Afet Sigortaları Kanunu’nun deprem dışındaki afet türlerini de kapsaması çalışmalarının yapıldığını aktaran 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre gelecek sene, ülkedeki zorunlu deprem sigortasına tabi olan iş yeri ve konut sayısının 11 milyona çıkartılması hedefleniyor. 

Afet riskinin belirlenmesi ve bu risklerin azaltılması veya önlenmesine yönelik çalışmalar, Türkiye Afet Risk Azaltma Planı’nın (TARAP) hazırlanması için çalışmalar hızla devam ediyor. Afet riskleri ve bunların azaltılması yönündeki eylemleri ve hedefleri tanımlayan İl Afet Risk Azaltma Planları (IRAP), şu anda 61 şehirde tamamlanmış durumda. kalan şehirlerin ise 31 Aralık 2021’e kadar tamamlanması bekleniyor. 

8 şehirde “sayısal telsiz sistemi” kurulacak 

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre doğal afet sigortası, tüm afet türlerini kapsayacak şekilde genişletilecek ve yaygınlaştırılacak. Zorunlu deprem sigortasının beyanı ve ödenmesi konusunun takibi de etkin şekilde yapılacak. DASK’ın teminatında olan risklere ise başta sel olmak üzere diğer doğal afetlerin dahil edilmesine yönelik mevzuat çalışmaları ise devam ediyor.  

Afetlerle daha etkin mücadele ve afetlere daha etkin müdahalenin amaçlandığı bu yeni programda, güvenli ve kesintisiz haberleşme altyapısının oluşturulması kapsamında ilk adım olarak 8 ilde “sayısal telsiz sistemi” kurulacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.