Doğalgaz kullanıcılarına kötü haber!

Doğalgaz kullanıcılarına kötü haber!
Hükümetin vatandaşların bütçelerini rahatlatmak adına uygulamaya geçirdiği 'aylık 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması' 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle sona erecek. Uygulamanın uzatılacağına dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmaması, vatandaşları üzdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nisan 2023’te 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasını kamuoyuna duyurmuştu.

TÖRENDE MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde konuşan Erdoğan, konut abonelerinden 1 ay boyunca doğal gaz ücreti alınmayacağını da kaydetmişti. Erdoğan, bunların yanı sıra 25 metreküplük kullanımın 1 yıl boyunca ücretsiz olacağı müjdesini vermişti.

VATANDAŞLAR İMKANDAN YARARLANAMAYACAK

O tarihten itibaren yaklaşık 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak verildi. Sonrasında kararname yayımlanarak ibadethane ve cemevi abonelerinin imkandan yararlanmasına kapı aralanmıştı. 1 Mayıs tarihi itibariyle sona erecek olan uygulamanın uzatılacağına dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmaması, vatandaşları üzdü. Uygulamanın uzatılmaması durumunda vatandaşlar her ay 25 metreküp doğalgazı ücretsiz olarak kullanma imkanından 1 Mayıs itibariyle faydalanamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.