Domuzların yaşam alanları tahrip ediliyor

Domuzların yaşam alanları tahrip ediliyor
ABONE OL
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, Kuşadası’ndaki ormanların tahrip edilerek, domuzların yaşam alanlarının zarar verildiğini bildirdi.

GÖKHAN DÜZYOL - Kuşadası ve civar bölgelerdeki makilik alanların imara açılarak, yerleşim alanına çevriliyor. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü de ormanlık alanlarda yaşayan yaban hayvanlarının da evlerinden edildiğini kaydetti. Ormanlık alandaki kan izleri takip ederek domuz ölüsüyle karşılaştıklarını söyleyen Sürücü, “Kuşadası – Söke kara yolu Uydukent karşısında yürüyen vatandaşlar, yoldan kaldırıma doğru aşırı kan izlerini gördüklerinde önce bir yaralanma olduğunu sandıklarını, sonra da bir yaban hayvanının çarpılıp ekin tarlasına yaralı olarak girdiğini söylediler. Olay yerinde yaptığımız incelemede, ekin tarlasında açılan yoldan temkinli bir şekilde takip ederek, tarlanın ortasında bir bölümün geniş bir şekilde açıldığını tespit ettik.  Açılan bölümde bir domuzun yattığını ve canlı olup-olmadığını kontrol ederek, aşırı kan kaybından öldüğünü gördük. Hayvanın üzerinde yaptığımız incelemede, ön ayaklarından birinin diğerinden daha kısa olduğunu, doğuştan ya da yine bir kaza sırasında ayağının kırılarak iyileştiğini tahmin etmekteyiz. Muhtemelen bu durumun hızını engellediği ve araç tarafından çarpıldığını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“BU OLAYLARI DAHA SIK GÖRÜRÜZ”
Hayvanın üzerine kireç dökülerek gömüldüğünü bildiren Sürücü, “Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürüyle görüştük. TİM personeli gelerek hayvanı yerinden alarak gömecekleri alana götürdüler. Yaşanan bu olayı Kuşadası’nda daha sık görebiliriz. Bunun nedeni de domuzların önemli yaşam alanları olan makiliklerinin sürekli tahrip edildiğini görmekteyiz. Şu anda kentin içinden Ege Mahallesinin arkasındaki Kuşadası Dağları’na bakıldığında makiliklerin yaygın bir şekilde imara açıldığını görmekteyiz.” dedi.

“KUŞADASI’NIN DAĞLARI NİÇİN AÇILMAKTADIR?”
Kuşadası’ndaki makiliklerin tahrip edildiğini kaydeden Sürücü, “Doğal bitki örtüsünün en güzel örneklerinin görüldüğü ve başta domuzlar olmak üzere tüm yaban hayvanlarının önemli yaşam alanları olan bu makilikler tahrip edilerek, Kuşadası’nın dağları niçin açılmaktadır? Eğer bu tahribatlar böyle devam ederse, domuzları, tilkileri, sansarları, porsukları kentin içinde daha yaygın bir şekilde görecek ve kentin ikliminin giderek olumsuz yönde değiştiğini, yeşil dokunun ve su kaynaklarının gittikçe azaldığını, yaşanabilir bir kentten iyice uzaklaştığını ve insanların mutsuz olduğunu göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

domuzlarin-yasam-alanlari-tahrip-ediliyor-210826-02babcd40773b6b3bc0d2018034f2bb9.jpgdomuzlarin-yasam-alanlari-tahrip-ediliyor-210826-31516997415560ec084a8e6d3eb9be3e.jpgdomuzlarin-yasam-alanlari-tahrip-ediliyor-210826-bd7be48d70159968c0c16cbef5d5b8ba.jpgdomuzlarin-yasam-alanlari-tahrip-ediliyor-210826-c531ca912d384535baa92e4446ed4a56.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum