“Dövizin ateşi söndü" 

“Dövizin ateşi söndü" 
ABONE OL
AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, döviz kurlarındaki düşüşle ilgili yaptığı açıklamada “Dövizin ateşi söndü. Yüzde 30 civarında bir düşüş gerçekleşti” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından dolar, euro ve altında ciddi düşüşler yaşandı.  Düşüş sonrasında açıklama yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını, uzun zamandır heyecanla beklediklerini belirtti. Yapılan açıklamadan dolayı Erdoğan’a teşekkür eden Özmen, “Cumhurbaşkanımızın toplantı sonrasındaki açıklamaları bizim uzun zamandan bu yana heyecanla beklediğimiz açıklamalardı. Zaten dövizdeki artışın spekülatif olduğunu, ekonomik verilerde dövizin böyle artmasını gerektirecek herhangi bir hususun olmadığını yetkililer de ifade ediyordu. Cumhurbaşkanımız zaten yaptığı açıklamalarda vatandaşlara ‘Türk lirasına güvenin, Türk lirasına güvenen kaybetmeyecek’ şeklinde mesajlar vermişti. Ekonomik modelle ilgili paketin bir miktarı açıklandı. Yeni ekonomik paket tamamen açıklanmadı ama bir miktarını açıklamasının ardından dövizin ateşi söndü. Yüzde 30 civarında bir düşüş gerçekleşti. Bu bakımdan cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  
“HEM DEVLETİMİZ HEM MİLLETİMİZ KAZANACAK”
Ülkedeki ekonomik planlamadan söz eden Özmen, üretimin kazanacağı bir sürecin yaşanacağını kaydetti. Türkiye’nin, ekonomisi büyüyen, en iyi 10 ülke arasına girme hedeflerinin olduğunun altını çizen Özmen, sürecin kolay olmayacağını vurguladı. Özmen, şöyle devam etti:
“Önümüzdeki süreç Türkiye’de üretimin, istihdamın arttığı, üretenin kazandığı, hep beraber büyüdüğümüz bir süreç olacak. Türkiye’yi dünyanın ekonomisi büyüyen en büyük 10 ülke arasına sokma hedefimiz var. AK Parti iktidarına ve devletimizin unsurlarına 2013 yılındaki gezi olaylarından bu yana birçok sefer bunu engellemek için birçok argümanla saldırıldı. Bu bakımdan kolay bir süreç değil. Cumhurbaşkanımızın bu mücadelesinde biz her zaman arkasındayız. Milletimiz inşallah arkasında olmaya devam edecek. Bu sürecin sonunda hem devletimiz hem milletimiz kazanacak. Süreç hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

dovizin-atesi-sondu-253406-dda9de7e274829143d1f1fe3dae1c5a2-001.jpgdovizin-atesi-sondu-253406-c3b436183b866e5843ecc3f1166ae042.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.