Down Sendromu Farkındalık Günü

Down Sendromu Farkındalık Günü
ABONE OL
10 Kasım 2011'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla Dünya Down Sendromu Günü resmi olarak tanındı.

MELEK FIRAT - Her yıl 21 Mart tarihinde Down Sendromu Farkındalık Günü'nde dünya genelinde farkındalık oluşturmak adına etkinlikler yapılıyor. 

Her şeyleri ile o kadar güzeller ki. İyi ki varlar. Eksik değil +1 farkla bu hayattaki en iyi arkadaşınız olurlar. Bizlerde Aydın Hedef Gazetesi olarak sizin farkınızdayız ve çok seviyoruz. Sizlerde onların aslında bir melek olduklarının farkına varın.

DOWN SENDROMU NEDİR?

Down sendromu, trizomi 21; genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan genetik bir bozukluktur. Down sendromu vücutta yapısal ve fonksiyonel değişiklikler ile karakterize edilir. Vücuttaki küçük ve büyük farklılıkların kombinasyonu yapısal olarak sergilenir.

Down sendromu sık sık zihinsel kavramadaki bozukluklar ve fiziksel gelişimin tipik yüz görünümü gibi farklı olmasıyla ilişkilendirilir. Çoğunlukla hafif veya orta seviyeli öğrenme güçlüğü gibi sorunlar taşır.

Down sendromu gebelik sırasında ya da doğumda tanımlanabilen bir rahatsızlıktır. Down sendromuna her 800 ile 1000 doğumda 1 oranında rastlanır; istatistikler anne yaşının artışıyla bu oranın yükseldiğini göstermiştir, diğer etkenlerin payı küçüktür.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.