Dr. Molla: Diş sağlığını korumak çok önemli

Dr. Molla: Diş sağlığını korumak çok önemli
ABONE OL
Gazi Üniversitesi'nden 2001 yılında mezun olan ve sonrasında memleketi Nazilli’de diş hekimliği yapan Dr. Emin Tamer Molla, diş sağlığının korunması için kontrollerin düzenli yapılmasına dikkat çekti.

AYŞE AKTAŞ- Bir dönem İstanbul'da diş hekimliği yaptıktan sonra memleketi Nazilli'de mesleğine devam eden Dr. Emin Tamer Molla, diş sağlığının korunması için önemli bilgiler verdi. İnsanların yaşam kalitelerini yükseltme ve kendilerine olan güvenlerini sağlamak için diş bakımının önemine dikkat çeken Molla, herkesin düzenli olarak yılda en az 2 kez kontrollerini yaptırmaları ve 6 ayda bir diş temizliği yaptırarak büyük sorunların önüne geçileceğinin altını çizdi.

DİŞLER NASIL FIRÇALANMALI

Günlük diş bakımı hakkında da bilgiler veren diş hekimi Molla, günde en az 2 defa diş bakımının yapılması gerektiğini vurguladı. Molla, dişlerin günlük bakımı için vazgeçilmez olan diş fırçalama hakkında da dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek ”Öncelikle diş macunun nasıl olduğu çok önemlidir. İçinde beyazlatıcı maddenin yoğun olması diş minelerimizi kazıyarak zarar verir. Hastalarımızın birçoğu dişlerinin beyazladığını zannediyor ancak diş minelerini sonlandırıp sarı tabakayı ortaya çıkarıyor. Bu da hastalarımızın diş sorunlarını başlatıyor. Uygun fiyatlı beyazlatıcının yoğun olmadığı macunları tavsiye ediyoruz. Diş fırçasında ise orta sertlikte diş fırçası kullanılmalı. Çok yumuşak diş fırçaları temizleme yapmaz. Sonrasında sert fırça kullanıldığında diş eti kanamaları gerçekleşebilir. Diş taşı temizliği mutlaka hekimlerce yapılmalıdır” dedi.

“FIRÇANIN ULAŞAMADIĞI YERLERDE DİŞ İPİ KULLANILMALIDIR”

Fırçalama işleminden sonra diş fırçasının ulaşamadığı ara yüzlerin diş ipleriyle temizlemenin de diş hastalıklarının önlenmesinde büyük rol oynadığını dile getiren Dr. Molla, ”Dişlerimizi fırçaladıktan sona dişlerin arsında kalan besin artıklarını gözle görülmediği için anlaşılmıyor. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra diş ipi ile temizlemek bi çok diş problemini ortadan kaldıracaktır” ifadelerini kullandı.

dis-sagligi-hakkinda-bilinmeyenler-129651-4bc4702c4c7514998b5d8a1a8d43a030.jpg

“ÇOCUKLARDA SÜT DİŞİ TEDAVİSİ ÇOK ÖNEMLİ”

Çocuk diş sağlığında yapılan en büyük yanlışın süt dişlerindeki çürükleri tedavi ettirmemek olduğunu söyleyen Molla “Ebeveynler, süt dişlerinin nasılsa değişecek diye tedavi ettirmekten kaçınıyorlar. Öyle olunca alttan gelen daimi diş hasar görüyor ve sağlıklı bir gelişim geçiremiyor. Böyle olunca da dişler çürümeye yatkın oluyor. Süt dişindeyken tedavi bu anlamda çok önemli” dedi.

Birçok insanın en büyük korkusu olan 20’lik diş konusuna da değinen Dr. Molla, “20’lik diş ağız ve diş sağlığında riskli bir sorun oluşturmuyorsa, enfeksiyona sebebiyet vermiyorsa, ağız yapısında bir bozukluk oluşturmuyorsa durduk yere çekilmesine gerek yoktur” ifadelerini kullandı.

dis-sagligi-hakkinda-bilinmeyenler-129651-fdbbab0e2ba22d8628315256551c1041.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.