Davos’taki Dünya Ekonomi Forumu’na katılan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, yeni salgınla ilgili bilgilendirmeler yaptı. 'Gizemli bir hastalık' olarak tanımladığı 'Hastalık X' ile ilgili bilgiler veren Ghebreyesus, salgına dönüşebileceğini, herkesin hazırlıklı olması gerektiğini aktardı.

"20 KAT DAHA ÖLÜMCÜL OLABİLİR!"

Genel Direktör Tedros Ghebreyesus, DSÖ'nün 1 numarası olarak biliniyor. Yeni salgını anlatan Ghebreyesus, hastalığın koronavirüs salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğine dikkat çekti. Ghebreyesus, tüm ülkeleri 'ortak düşman' olarak nitelendirdiği pandemiye karşı iş birliği yapmaya, anlaşmalar imzalamaya çağırdı.

"BİRÇOK İNSANI KAYBETTİK"

Ghebreyesus, “Olabilecek bilinmeyen şeyler var ve herhangi bir şeyin olup olmayacağı değil, ne zaman olacağı önemli, bu yüzden bilmediğimiz hastalıklar için bir yer tutucuya ihtiyacımız var. Covid-19 sırasında birçok insanı kaybettik çünkü onları yönetemedik. Kurtarılabilirlerdi ama yer yoktu. Yeterli oksijen yoktu. Peki ihtiyaç olduğunda genişleyebilecek bir sisteme nasıl sahip olabilirsiniz?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi