Dünya’nın lezzetini Söke’ye taşıdı

Dünya’nın lezzetini Söke’ye taşıdı

Söke’de geçtiğimiz hafta İstasyon Caddesi üzerinde hizmete giren ‘Sokkak Lezzetleri’, Sökelilerin damak tadına benzersiz lezzetler sunarken, ilçedeki yemek yeme alışkanlığını değiştirme konusunda da bir hayli iddialı. 

A+A-

(MURAT TAN) Mutfak Sanatları Akademisi mezunu Chef Hazar Karaduman’ın çocukluk arkadaşları Burak Katipoğlu ve Halil Kocabaş ile birlikte Söke’de hizmete açtıkları Amerikan burgercisi konseptine ve iç mimari dekorasyonuna sahip ‘Sokkak Lezzetleri’ adlı işletme, açılışından bu yana geçen iki haftalık sürede damak tadına düşkün Sökelilerin uğrak yeri haline geldi.
 
Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da Beşiktaş Akaretler ve Kadıköy Moda’da da aynı konsept üzerine iki işletmeyi daha hizmete açtığını söyleyen  Chef Karaduman, yıllar sonra geri döndüğü memleketindeki hemşerilerine, sokak lezzetleriyle birlikte Dünya mutfağından da benzersiz tatları tanıştırmakta kararlı.  Kökleri Amerika Birleşik Devletleri’ndeki New York şehrine uzanan burgerin, ekmeği, turşusu ve sosuna kadar bizzat Karaduman tarafından yöresel çeşnilerle harmanlanarak hazırlandığı ‘Sokak Lezzetleri’nden bir hayli memnun kalan Sökeliler ise kısa sürede işletmenin müdavimi oldu.

“YAZA DOĞRU KUŞADASI’NDA DA AÇMAYI PLANLIYORUZ”

Daha önce benzer şekildeki burger konseptini Beşiktaş Akaretler’de yaptığını söyleyen Chef Karaduman, “Çocukluk arkadaşım ve iş ortağım Halil Kocabaş ile yıllardan bu yana bu projeyi bir gün hayata geçirmeyi düşünüyorduk. Halil ile lise yıllarından itibaren 4-5 sene beraber Didim’de turizim üzerine çalıştık, bir diğer ortağımız olan Burak Katipoğlu işimizin PR kısmında bize destek sağlıyor. Bir süredir memlekete dönmek istiyordum. Daha önce birçok otelde de aşçılık üzerine tecrübelerim oldu. 11 yıllık süreçte sürekli İstanbul’daydım ve sokak lezzetleri üzerine orada iş deneyimlerim oldu. Sokak tatları, İstanbul’da çok modadır. İşletmemizdeki ev yapımı burger, ev yapımı turşu ve ev yapımı sosları kendimiz üretiyoruz. Bu lezzetleri kendi hemşerilerimizle de buluşturmak istedik. Sonuç olarak tek ayaklı bir proje değil. İleride franchise olarak dönüşebilecek bir proje konsepti olarak bakıyoruz. Şu anda burayı oturttuktan sonra ‘Sokak Lezzetleri’ni yaza doğru Kuşadası’nda da açmayı düşünüyoruz. Açıldığımız günden bu yana işletmemize karşı Sökelilerin ilgisi de bir hayli güzel. Olumlu tepki ve dönüşler alıyoruz” dedi. 

“HİÇBİR KATKI MADDESİ VE GIDA BOYASI KULLANMIYORUZ”

Mekan tasarımı ve dekorasyonunda iş ortağı Halil Kocabaş’ın eşi Pelin Yelkenci Kocabaş’ın büyük emekleri olduğunu söyleyen Karaduman, “Kendisine çok teşekkür ederiz, bize mimari ve dekorasyon konusunda çok yardımcı oldu. Dekorasyonumuzu kendi içimize de sinecek şekilde Amerikan burgercisi konseptine yakın yapmaya çalıştık. Yine işini gücünü bırakıp dükkanımızda bize yardım eden Şefika Katipoğlu’na teşekkür borçluyuz. Halka hitap edecek şekilde kar marjını da azaltarak çok uygun fiyata burger menüleri oluşturmayı hedefledik. Her burgerin içine yaklaşık 150 gram dana eti koyuyoruz ve ekmeğini, turşusunu ve sosunu da kendimiz yapıyoruz. Burgerlerimizi de menümüzde çeşitlendirdik. Sokak burgeri, cheeseburger, barbekü burger ve şef burgerimizle birlikte bonfileden yaptığımız steak burgerlerimiz de var. Yine tavuk ve sosis çeşitlerimiz de mevcut. Patateslerde de değişik soslar kullanıyoruz. Trüf soslu, parmesanlı patateslerimizle birlikte Porcini mantarından yaptığımız soslarımız da var. Burgerlerin içinde kullandığımız soslar da hep kendi soslarımızdır. Ürünlerimizde asla katkı maddesi ya da gıda boyası gibi hiçbir şey kullanmıyoruz. Ekmeğimizden turşumuza kadar kendimiz üretiyoruz” diye konuştu. 

“SÖKE’DEKİ YEMEK YEME KÜLTÜRÜNÜ KIRMAK İSTİYORUZ”

Yaklaşık 2 haftalık süreç dahilinde Sökelilerin ‘Sokak Lezzetleri’ne karşı yoğun bir ilgisi olduğunu söyleyen Karaduman, “Açıkçası biz de böyle talep olacağını beklemiyorduk. Söke’de geleneksel bir yemek yeme kültürü var. Biz o yemek yeme kültürünü kırmak istemiştik. Söke’de pide ve döner çok revaçta ama aslında biz bir anlamda risk alarak Söke’ye değişik lezzetler sunmaya çalıştık. Genelde müşteri portföyümüzde genç kitle daha çok ama orta yaş grubundan da lezzetimizin müdavimi olanlar var. Mutfakta ürünlerimizi bizzat kendim hazırlıyorum. İşin hem başında hem de mutfağındayım. Kendi konseptimiz içinde burgerlerimiz var. Kullandığımız soslar dünya soslarıdır. Burgerin kökü Amerika’daki New York şehrinden gelir. Orada kullanılan soslardan da etkilenerek esinlendik. Esinlediğimiz sosları yöresel katkılarla da kendimize uyarladık” dedi. 

“PERŞEMBE GÜNLERİ DÜNYA MUTFAĞINDAN YEMEKLER YAPACAĞIZ”

Sokak Lezzetleri’ne ait menüdeki ‘Şef’in Speciali’ hakkında da bilgi veren Karaduman, “Ben bunu İstanbul Moda’daki dükkanımda da yapmaya çalışmıştım. Haftanın bir günü Dünya mutfağından başka başka yemekler yapmak istiyorum. Bu bahsettiğim mesela antrikotla alakalı özel soslarla hazırlanmış ancak sokak tatlarını da kapsayacak şekilde yemekler olacak. Bu yemekler mesela dürüm içinde ve kendine özel soslarla olacak. Yine ayrıca kokoreç de yapmak istiyoruz. Ortağımız Halil Kocabaş’ın memleketi Manisa Akhisar’da kokoreç yedikten sonra başka bir yerde kokoreç yemek içimden gelmiyor. Biz burada müdavimlerimize Perşembe gününe özel tepside fırınlanmış kokoreç sunmak istiyoruz. Yani sürekli dünya mutfağına ağırlık gösteremesek de ana hedefimiz sokak lezzetleri olacak. Haftada bir gün değişik lezzetleri de Sökelilerin damak tadına sunmayı arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÜRÜNLERİMİZ HER KESİME HİTAP EDİYOR” 

Söke’de müşterilerinin damak tadına yaklaşık 20 ürün sunduklarını belirten Karaduman ayrıca şunları kaydetti, “Bu ürünlerin aynı zamanda her kesime de hitap etmesini istedik. Fiyat aralığımız 9 liradan başlıyor ve 22 liraya kadar çıkıyor. Ürünlerimizin hepsinde ilave olarak yanında patates kızartması da veriyoruz. Butik bir iş yapmayı hedefliyoruz ve günlük ortalama 15-20 kilogram bandında et basıyoruz. Sabah 10’dan akşam da 21.00’e kadar açığız diyebilirim. Etimiz biterse tabi daha erken kapatarak ertesi güne hazırlık yapıyoruz ki böylelikle de müşterimize daha taze ve daha sağlık ürün sunabilelim. Ürünlerimizde kullandığımız etlerin hiçbirinde herhangi bir katkı maddesi yoktur” dedi.

“DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ HEDEFLİYORUZ” 

İşletmeyi ileride daha iyi yerlere getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Karaduman, “Ben kasaba bizzat gidip belli yerlerinden eti çektiriyorum ve ete sadece tuzla karabiber ekliyorum. Birikimlerimizin sonucunda hamburger köftesinin nasıl yapılacağıyla ilgili tecrübelerimize iş aşkımızı da katarak güzel bir şekle getirdik. Eti şişirmek amaçlı herhangi bir katkı yok, yüzde yüz dana eti kullanıyoruz. Sağlıklı burger konsepti artık moda olmaya başladı. Biz İstanbul ve Amerika’daki burgercileri de hedef aldık. İkisini yoğurup kendi zevkimizle de sentezleyerek farklı bir konsept haline getirmeye uğraştık. Bizim de içimize sindi. İnşallah daha iyi yerlere gelmesini de hedefliyoruz” diye konuştu.

dunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-0a47328585d12d7e1ae10f6f1d7f2507.jpegdunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-2dba45feec665202390db8ab9bd1c301.jpgdunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-4a9f465bc23579954d0c50490556fae1.jpgdunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-3662b7bfe0a30975822518baf103cbae.jpegdunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-7863ebaeeb0c208e3dec2d3c7b9aa353.jpegdunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-df0a15a4d596923bf4f1ce296fd6bf4b.jpegdunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-ecf64bf65f952965f4821b9d6e6cada2.jpegdunyanin-lezzetini-sokeye-tasidi-91383-efa10e804bf709fbacc4a8ab6abc69a0.jpg


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.