Duyarlı işletmeciden farkındalık projesi

Duyarlı işletmeciden farkındalık projesi
ABONE OL
Nazilli’deki bir bayan giyim işletmesi, Türkiye’nin kanayan yarası olan ‘Çocuk istismarı’ ve ‘kadına şiddet’ dikkat çekmek için yaptığı farkındalık projesi gönülleri fethetti.

AYŞE AKTAŞ- Nazilli’de  bulunan AVM’deki Ena Bayan giyim işletmecisi Aydın Ediz, çocuk istismarı ve kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için mağaza poşetlerinin bir yüzüne ‘Kadına Şiddete Hayır’ diğer yüzünde ise ‘Çocuk İstismarına Hayır’ yazarak alış-veriş için gelen müşterilerine 2 yıl boyunca bu poşetlerden vererek farkındalık yaratacak.

TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK İSTİYORUZ

Kendi gücünün yettiği kadar bir çok insana bu poşetlerden vererek farkındalık yaratamaya çalıştığını söyleyen mağaza sahibi Ediz,  “Amacımız son günlerde Türkiye gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden acı ama kapanmayan yarımız olan kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı kendi gücümüzün yettiği kadar farkındalık yaratmak istedik. Umarım bu ve buna benzer projeler duyarlı insanlar tarafından daha da ileriye gider. Daha büyük bir ses olarak kabul görür. Bu kanayan yaranın bir nebze olsun farkındalık yaratarak önüne geçilmiş olur. Önemli olan bir çocuk öldükten sonra yada bir kadın şiddet görüp öldükten sonra bunların fotoğrafların altına bir şeyler yazmak değil, farkındalık projeleri yaparak toplumu bilinçlendirmek ve dikkat çekerek bu olayların önüne geçileceğini düşündüm” diye konuştu.

AMACIMIZ ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEK

Proje ile bir çok insanda farkındalık oluşturmak istediğini ve projenin amacına ulaşması için elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade eden Ediz, “2 tane evlat sahibiyim. Benim de annem ve kız kardeşlerim var. Bu tarz çıkan şiddet haberlerinde çok hassasım. O yüzden aklıma bu şekilde bir şey geldi. Bir kişi bile ses verse, o bir ses yüz olur, yüzler binler olur.  2 yıl süre boyunca bu poşetlerle hizmet vereceğiz. Biz bu projeyi hayata geçirirken şahsi hiçbir menfaat düşünmeden, duyarlı olunsun diye yaptık. Nazilli’den bu kampanyayı büyütürsek ve bir çok insana ulaşıp şiddetin önüne geçersek çok mutlu olacağız.”dedi.

nazillili-magaza-sahibinden-duyarlilik-projesi-142660-bd481a4d760e608b9c3d479e102a2aef.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.