Duygu Göğde: "Bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız açık"

Duygu Göğde: "Bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız açık"
ABONE OL
‘Kadınlar Konuşuyor’ röportaj dizimizin bu haftaki konuğu AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde oldu. 2 çocuk annesi ve mali müşavir olan Göğde’yi yakından tanımak istedik.

Duygu Göğde kimdir?
1976 Aydın doğumluyum. Evliyim. 2 kız çocuğum var. Eşim inşaat mühendisi, o kendi işiyle uğraşıyor. Ben mali müşavirim. Aydın’da 10 sendir kendi büromda çalışıyorum. Daha önce İstanbul’da yeminli mali müşavirlerle çalışmıştım. Mali Müşavirler Odası’nda kadın meslek komitesi başkanlığı yapıyorum. En önemlisi şu an AK Parti Aydın Kolları başkanlığı yapıyorum. 

Siyasete atılmanız nasıl oldu?
Siyasete ben her zaman sıcak bakıyordum. Aktif siyaset yapmamıştım. Görüşlerim, planlarım, kadınlar konusunda irdelediğim meseleler oluyordu. Yeri geldiğinde bunu siyasetle ilgilenen arkadaşlarla paylaşıyordum. Artık elimi taşın altına koyma zamanın geldiğini düşündüm. Aktif siyasete geçme zamanı geldi diye düşündüm. 2016 yılında il kadın kolları yönetimiyle başladım. Orada Mali İşler Birim Başkanlığı yaptım. Ondan sonra ileriki kademeye geçtim. 11 Mart 2018 yılında Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam başkanımızın takdiriyle İl Kadın Kolları Başkanı oldum. 

Neden AK Parti?
Sayabileceğim birçok şey var. Bir sürü neden var. Kadınlar benim için çok önemli. Kadınlara değer veren, kadınlar için bugüne kadar yapılmış kanunları gördüğüm zaman kadınlar için çalışılabilecek en iyi siyasi parti olduğunu kimse yadsıyamaz. 2001 yılında kuruluşunun ardından kadınlar için çıkan bütün kanunlara bakacak olursak devrim niteliğinde diyebiliriz. “Dünya 5’ten büyüktür” diyen bir lidere sahip. Görüşleri benimle birebir aynı.

Kadınlarımız toplumda hak ettiği yerde mi?
Bu bakmakla alakalı. Hak ettiği yer diye bakmayalım. Kadın-erkek eşittir diye yola çıkıyoruz. Kadınları bireysel olarak ele alırsak her kadın olması gereken yeri kendisi belirliyor biraz. Kadınların alabileceği çok daha fazla görevler, söyleyebileceği çok sözler var. Bunun için verilecek fırsatlara ihtiyaç var. Bizler şanslı kadınlarız. İyi ailelerde yetiştik. Okuma imkânımız vardı. Bazı dezavantajlı kadınlar hak ettikleri yerde değiller. Onlar için yapmamız gereken çok iş var. Meslekteki ve siyasetteki kadın olarak irdeleyebiliriz bu konuyu. 

Kaç kadın üyeniz var? 
Kadın kolları olarak 17 ilçemizde 49 bin 700 üyemiz var. 

Projeleriniz var mı?
17 ilçede eş zamanlı yaptığımız projelerimiz oluyor. Her hafta toplantı yapıp programlarımızı yapıyoruz. Yürütme ve yönetim olarak iki ayrı toplantımız var. Hafta içi, yapılmasını öngördüklerimizi planlar yola öyle çıkarız. Hiçbir zaman plansız çıkmıyoruz. Özel günlerde yapmamız gereken, dikkat çekmemiz gereken planları Genel Merkezle birlikte yapıyoruz. Güzel şeyleri pekiştirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. 2 yıldır bu şekilde yaptığımız etkinlikler hakikaten ses getiriyor. Bizim bütün derdimiz kadınlar. Kadınların mutlu olacağı ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Eğitimi önemsiyoruz. Eğitim ile ilgili planlar var. Dezavantajlı kadınları akademisyenler, yazarlar, psikiyatristlerle bir araya getiriyoruz. Bir kadının her alanda kendini yetiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Finansal okuryazarlık kursları yapıyoruz. Bağımlılıkla ilgili programımız var. Şu ana kadar 600 kişiye ulaştık. 5 ayrı bağımlılıkla ilgili bilgilendirme, eğitim veriyoruz. Özelikle anneler önemli bu konuda. Çocuklarındaki değişikleri görmeleri anlamında bu projeyi devam ettiriyoruz. 2020 sonuna kadar hedefimiz bin 500 ama biz onu aşacağız. Ulaşabileceğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmak için işaret dili programımız başlayacak. Kendi teşkilatımız Halk Eğitimle beraber bu eğitimi alacak. Biz zaten he gün sahadayız. Ama eğitim bizim için ayrı önemli. Gelecekteki çocukları yetiştirecek olan bugünkü annelerimiz. Annelerimiz de yetiştirmek bizim görevimiz olarak görüyoruz. 

İttifak ortağınızla ilişkileriniz nasıl? Ortak projeleriniz var mı?
İttifak ortağımızla devamlı beraberiz. Kadın Kolları Başkanımızla devamlı görüşme halindeyiz. Onların etkinlikleri olduğunda biz dahil oluyoruz. Bizim etkinliklerimizi ziyaret ediyorlar. Beraber fikir alışverişinde bulunuyoruz. Aydın’da MHP ve AK Parti’nin ittifak ilişkileri hala çok güzel devam ediyor. 

Aydın’daki kadınlara çağrınız nedir?
Kongre dönemine girdik. İnternetten ve sosyal medyadan da yayınlıyoruz. Bizimle çalışmak isteyen, görev almak isteyen herkese kapımız açık. Ulaşmayı kolaylaştırmak için bir link oluşturduk. Çalışmak isteyen arkadaşlarımızın linki doldurmaları yeterli. Biz de zaman içinde görüşmeye çağıracağız. Bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız açık. Biz de çalışılabilecek alan çok geniş.

AK Parti Kadın Kolları’nın diğer kadın kollarından farkı nedir?
Biz bir aileyiz. Ailenin ferdi demek herksin birbirine saygı ve sevgi ile yaklaşması demek. Aile kavramını çok önemsiyoruz. Ve insanlarla ilişiklerimiz anlamında sürekli onlarla beraberiz. Kadınların önemsendiği, dinlendiği bir partideyiz. Her şekilde fikirlerimizi beyan edeceğimiz ortamlarımız mevcut.

bizimle-calismak-isteyen-herkese-kapimiz-acik-151651-1fbbfd1de55dbe0586bff5ac0ce83df9.jpgbizimle-calismak-isteyen-herkese-kapimiz-acik-151651-5cf0522b88aa337eab14a2d2b8b7ce0c-001.jpegbizimle-calismak-isteyen-herkese-kapimiz-acik-151651-86fb23e8b870e69fa2c1bd327c801894.jpegbizimle-calismak-isteyen-herkese-kapimiz-acik-151651-b775d1c88be608476c4714a5bffcabe3.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.