"Eczacıların ayakta kalma gücü tükendi"

Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri  kapsamında düzenledikleri programda yaptığı açıklamada, “Eczacıların mevcut ekonomik koşullarda ayakta kalma gücü tükendi” dedi. 

14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri kapsamında  Aydın Eczacı Odası Başkanlığı bir takım etkinlikler düzenledi.  Aydın Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunan oda üyeleri daha sonra düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda meslektaşlarının gününü kutlayan  Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan,  meslektaşlarının yaşadığı sorunları da dile getirdi. Eczacıların alanında uzman bir sağlık danışanı görevi üstlendiğini belirten Karaarslan, “Bu doğrultuda bu yılki temamızı “Mahallenin Sağlığı Bizden Sorulur” şeklinde belirledik. Bu nedenle diyoruz ki “Eczacınıza Danışın” dedi. Covid – 19 pandemisi  sürecinde  eczacıların öneminin ortaya çıktığını belirten Karaarslan, eczacıların aynı zamanda sorunlarla baş başa bırakıldığını  vurguladı. Karaarslan  konuşmasında, “Çözülmesi gereken sorunlar dağ gibi birikmiş, eczacılar adeta kaderlerine terk edilmişlerdir” ifadelerine yer verdi. 

“DEVLET HASTANELERİNDE ECZACI SAYISI ARTTIRILMALIDIR”
İlaç fiyat kararnamesi konusunda güncelleme beklediklerini belirten Karaarslan,  taleplerinin haklı bir talep olduğunu dile getirdi. Güncellemenin aynı zamanda ekonomik olarak zorunlu olduğunu ifade eden Karaarslan,  eczacıların ayakta kalmakta güçlük yaşadığını vurguladı.  Yaptığı açıklamalarda Karaarslan, “Ekonomik şartlarında farklı sektörlere yönelik teşvik ve iyileştirmeler hayata geçirilirken, eczacılar tam 13 yıldır revize edilmeyen ilaç fiyat kararnamesinin güncellenmesini beklemektedir. Eczacıların bu talebi, haklı bir talep olmanın ötesinde artık ekonomik anlamda da bir zorunluluktur. İlaç fiyat kararnamesi acilen güncellenmelidir. Çünkü eczanelerimizin artık mevcut ekonomik koşullarda ayakta kalma gücü tükenmiş, eczane ekonomileri sürdürülebilir olmaktan çıkmış ve erimiştir. Eczacıların bu çığlığına acilen yanıt verilmesi gerekmektedir. Yine hem eczacılar olarak bizleri hem de hastalarımızı yakından etkileyen bir diğer sorun, ilaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru güncellemesi öncesinde yaşanan ilaca erişim sorunudur. Yeni mezunlar için artık yeni istihdam politikaları hayata geçirilmelidir. Kamu kuruluşlarında, özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde eczacı sayısı artırılmalıdır” dedi. 

HAYATINI KAYBEDEN MESLEKTAŞLARINI UNUTMADI
Karaarslan konuşmasını salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan, olağanüstü şartlarda sağlık hizmeti sunarken hayatlarını kaybeden 76 meslektaşı, 24 eczane teknisyeni ve 2 eczacı odası çalışanının aziz hatırasını saygıyla andı.  

İzlenme: 770
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar