Efeler Belediyesi kekik hasadı yaptı 

Efeler Belediyesi kekik hasadı yaptı 
ABONE OL
Efeler Belediyesi, kendisine ait arazide yetiştirdiği kekikleri hasat etti. 

KIYMET SARIYILDIZ - Efeler Belediyesi, Şahnalı Mahallesi’nde kendisine ait arazide diktiği kekiklerin hasadını yapmaya başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, hasat edilen kekiklerin  yağını, suyunu ve kendisinin de satışının yapılacağını bildirdi. 

Törene katılan Şahnalı Mahalle Muhtarı Metin Solak, kekik ekiminde kendi mahallelerini seçtikleri için Atay’a teşekkür etti. Solak, bu projenin bölgenin ekonomisine ve çiftçisine büyük katkı sunacağını belirtti. 

Bu kekiğin mahalle halkının ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade eden Başkan Atay, verdiği sözlerin tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

Atay, “Çok büyük bir mutluluk içerisindeyim. Çünkü ben seçimlerden önce sizden oy isterken bazı değer yargılarımı ortaya koymuştum. Birincisi babalarımızdan, atalarımızdan kalan tarlalarımız, elbette kardeşlerimizle miras yoluyla ikiye bölündü. Sonra kendi çocuklarımız için 3’e, 4’e bölündü. Artık tarlalarımız çok az kaldı. O az olan tarlalarımızda en iyi şekilde, ürün elde edip gelirimizi artırmamız için alternatif ürünlere geçmemiz gerekiyordu. Alternatif ürünlere geçmek için elbette ki bazı örnekleri görmeniz gerekiyordu. Şimdi biz ne yapabiliriz diye düşündük. Kekikte bize gelip bunun çok iyi bir şey olduğunu, kalkınma için, köylülerimizin gelir düzeyinin artırılması konusunda  dikmemiz gerektiğini Reşat arkadaşımız önerdi. Önce onu alkışlamanızı istiyorum. Biz bunu ektik, damlama sulama yaptık, çapa yaptık günlerce. İşçi kardeşlerimiz sıcağın bağrında çalıştı, yetiştirdiler. Şimdi hasadını yapıyoruz. Hasadı yaptıktan sonra ne yapılması gerektiği konusunda bize güç veren, yol gösteren, bu şişelerde sergiliyor olmamıza neden olan kişi de Kemal Alper” ifadelerini kullandı.

“MARKA ŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Efeler’in marka bir şehir olması adına girişimlerde bulunmaya devam edeceğini açıklayan Atay,  “Ben saz çalmayı bilmiyorum. Ben orkestra şefi olacağım. Kimimiz saz, kimimiz davul çalacak. Önemli olan güzel bir müziğin toplum tarafından duyulması. Bu kekiklerin hasadından çok para kazanacağız. Bunu alternatif olarak buraya ektik. Size göstermek için. Buradan elde edeceğimiz gelirin ne kadar olacağını göreceksiniz. Kendi tarlalarınızda ekip ekmeyeceğinize karar vereceksiniz. Marka şehir için çalışıyoruz. Önce gelirimizi artıracağız. Üretim yapacağız. Üretim yapmadan hiçbir ülke kalkınamaz. Üretimi yapmamız için önce bilgili olmamız, örneklerini görmemiz gerekiyor. O örneklerden yola çıkarak üretimi artırmamız gerekiyor. Bunu sizin için yaptık. Bunun fabrikasını Tepecik’e kuruyoruz. Enginarı da konserve yapacağız. Salça yapacağız. Yaş incir reçeli yapacağız. Sadece kadınlarımızı çalıştıracağız o fabrikada. Sizin için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ben bunun için buradayım. Bana güvendiniz seçtiniz. Ben de sizin yüzünüzü kara çıkarmayacağım” diye konuştu. 

efeler-belediyesi-kekik-hasadi-yapti-177599-2dccff4901a618990f22992b78b21f46.jpgefeler-belediyesi-kekik-hasadi-yapti-177599-5c211583d7778ed4af44d5d1876ab128.jpgefeler-belediyesi-kekik-hasadi-yapti-177599-8176b89946409c270ca816381327b07a.jpegefeler-belediyesi-kekik-hasadi-yapti-177599-6e7973fab03097796c6199ab7d2799dd.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.