Efeler Belediyesi ödüle layık görüldü

Efeler Belediyesi ödüle layık görüldü
ABONE OL
Efeler Belediyesi, yaptığı çalışmalardan dolayı Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından “Yılın Partner Kuruluşu” seçilirken Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Özel Ödülü kazandı. 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin, yerel demokrasiyi güçlendirmek amacıyla 14 yıldır sürdürdüğü Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri, 2021’de “Çevreyi Korumak: Yerel Topluluklar Harekete Geçiyor” temasıyla gerçekleştirildi. Efeler Belediyesi, geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu çalışmalarla dikkat çekerken Avrupa Konseyi’nin en saygın ödülleri arasında gösterilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yılın Partner Kuruluşu” unvanını aldı. 

 

15 ülkeden 205 yerel yönetim, tema kapsamında gerçekleştirilen 600 etkinliği Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın internet sitesi üzerinden paylaşırken Efeler Belediyesi’nin de ”Daha Temiz Bir Efeler İçin Geri Dönüşümü Seçin” projesi kapsamında uyguladığı çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı. Çalışmalar Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yıllık Koordinasyon Toplantısı’nda değerlendirildi ve Efeler Belediyesi ödül kazandı. 25 Şubat Cuma günü çevrimiçi ortamda yapılacak ödül töreninde, belediyenin yıl boyunca yürüttüğü faaliyetlerle ilgili bir de sunum yapılacağı kaydedildi.

 

Efeler Belediyesi’ne “Yılın Partner Kuruluşu” özel ödülünü getiren ”Daha Temiz Bir Efeler İçin Geri Dönüşümü Seçin” projesi eğitim, bilgilendirme ve katılımcı demokrasi uygulamalarıyla ön plana çıkıyor. Projede mahallelerde kurulan çevre meclisleri, vatandaşları atık ayırmaya teşvik etmek amacıyla yürütülen bilinçlendirme faaliyetleri, kentin farklı noktalarına halkın proje önerilerini sunabilmeleri için yerleştirilen demokrasi kutuları, muhtarlıklardaki ikili mobil atık kutuları, 7 farklı atığı tek noktada toplayan 7’li mobil atık getirme merkezi, proje kapsamında düzenlenen ödüllü resim, şiir, kompozisyon yarışmalarıyla çevre duyarlılığı oluşturulması, sürdürülebilir ulaşıma destek için düzenlenen bisiklet turu, çocuklara bisiklet hediye edilmesi ve projeyi tanıtmak amacıyla kitapçık basılıp 500 okula gönderilmesi gibi faaliyetlerin yer aldığı da verilen bilgiler arasında bulunuyor. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.