Efeler Belediyesi'nde toplu sözleşme yapıldı

Efeler Belediyesi'nde toplu sözleşme yapıldı
ABONE OL
Efeler Belediyesi ile Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM-YEREL-SEN) arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.  

Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen Toplu İş Sözleşmesi imza töreni adeta şölen havasında gerçekleşti. İmza törenine Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, TÜM-YEREL-SEN Genel Başkanı Arap Mucur, Aydın Şube Başkanı Mehmet Bozkurt, sendika üyeleri, kurum müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.
1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak iş sözleşmesine göre, Efeler Belediyesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memur tanımına giren kadrolu personeline, toplu iş sözleşmesi süresince aylık tavan tutarı en yüksek devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil ) yüzde 120'si oranında "sosyal denge tazminatı" ödeyecek. 
“GELİRLERİ HAKÇA DAĞITMAYA ÇALIŞIYORUM”
Her şirketin yönetim kurulunda bir işçinin olması gerektiğini ifade eden Başkan Atay; “Demokrasilerin ölçüsü ne kadar örgütlü bir toplum olduğuyla ilgilidir. Demokrasinin var olup olmadığı, toplumun örgütlü olup olmadığıyla kıyaslanmalı. Bu nedenle örgütlü olmak insanlara doğru yaptırır, hem de yönetenlerin de yanlış yapmasını engeller. Hepinizin daha iyi bir maaşla, daha refah seviyesi yüksek bir ortamda yaşamanızı istiyorum. Belediyemizde gelirler belli ve bu gelirleri hakça dağıtmaya çalışıyorum. Hem yatırımlarımız var, hem de çok zor durumda olan vatandaşlarımıza yardım etmemiz gerekiyor. Eğitimle ilgili yapmamız gerekenler var. Toplumsal bakış açımız nedeniyle sorumluluk aldığımız için yaptığımız gereken bazı çalışmalarımız var. Doğru bildiğimiz yoldan geri dönmeyeceğiz" dedi. 
BAŞKAN ATAY YEMEKHANE SÖZÜ VERDİ
Belediye çalışanlarının öğle yemeği konusunda gerekeni yapacaklarını söyleyen Başkan Atay; “Yemekhane konunuzu biliyorum ve çok önemsiyorum. Bu konuda mutfak yaptırıyorum, bitmek üzere. Hiç endişe etmeyin, gerekeni yapacağız. Daha mutlu, daha güzel günler olacaktır. Yeter ki biz birbirimizle dayanışma içinde olalım. Sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
“TÜM-YEREL-SEN SADECE EMEKLE İLGİLENİR”
TÜM-YEREL-SEN Genel Başkanı Arap Mucur, toplu iş sözleşmesi töreninde; “TÜM-YEREL-SEN olarak insanların yaşam şekli, giyim kuşam ve siyasal görüşleriyle ilgilenmiyoruz. Bizler insanların emeğiyle ilgileniriz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun belediye çalışanı olmanızla TÜM-YEREL-SEN’in doğal üyesi sayılırsınız. Hangi sendikaya üye olursanız olun öncelikle bizim, hepimizin sendikası olan TÜM-YEREL-SEN’e üye olmanızı arzu ederiz.  Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

efeler-belediyesinde-toplu-sozlesme-yapildi-253722-c7a9239fb819c54d3d20f5c31bfa0015.jpgefeler-belediyesinde-toplu-sozlesme-yapildi-253722-bb8c726f34ac179822aa15864f0b9ede.jpgefeler-belediyesinde-toplu-sozlesme-yapildi-253722-8291dec4d4c479f7b3d13c7530a4a2f2.jpgefeler-belediyesinde-toplu-sozlesme-yapildi-253722-32abc13dd3268994dac7b8a6526be757.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.