Efeler Belediyesi'nden tartı cevabı 

Efeler Belediyesi'nden tartı cevabı 
ABONE OL
Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, pazaryerlerinde halkın aldığı ürünleri kontrol etmesi amacıyla konulan elektronik tartının yasalarla zorunlu kılınan bir uygulama olduğunu açıkladı. 

HABER MERKEZİ- Göreve geldiği andan itibaren pazarcı esnafının yanında olduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı Atay, MHP İlçe Başkanı ve yöneticilerinin yaptığı açıklamalarda haksız eleştiri ve yanlışlıklar bulunduğuna işaret etti. Atay, pazarcı esnafına duydukları güveni dile getirirken, “Göreve gelir gelmez pazaryerlerinden alınan yer tahsis ücretlerini yüzde 50 indirdik. Bu indirimle esnafımıza destek olduk. Bununla da kalmadık, esnafımızdan alınan dilekçe paralarını da 120 liradan 60 liraya düşürdük. Pazarcı esnafımızın ucuz ve güvenilir biçimde halkla buluşması için yasalarla bize verilen kontrolleri de yapmak zorundayız. Halktan da bu yönde gelen talepler vardı. Bunun yanı sıra; tartı konusunda da yasaların bize zorunlu kıldığı uygulamayı gerçekleştiriyoruz” dedi. 
Atay, 12.07 2012 tarih 28351 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Pazar Yerleri’ hakkında yönetmeliğin ilgili şunları söyledi: “Pazar yerinde bulunması gereken hizmetin tesisleri ve özellikleri pazarcı ve üretici satış yerleri, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası, tuvalet bulunması zorunludur.”


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.