Efeler ve Germencik tesislerine kavuştu

Efeler ve Germencik tesislerine kavuştu
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı meclis toplantısının ilk oturumu, Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığında gerçekleşti.

(MURAT TAN) Toplantıda 13 gündem maddesiyle birlikte 14 ek gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlanırken, Efeler ve Germencik’teki mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bazı sosyal tesisler ilçe belediyelerine tahsis edildi. Meclis üyelerinin aldığı karara göre, Efeler’de Pınarbaşı Mesire Alanı’ndaki çay bahçesiyle kafetaryalarla Germencik’te Ortaklar ve Mursallı Mahallesi’nde bulunan sosyal tesisleri artık ilçe belediyeleri işletecek. 

ŞEHİT AKKUŞ’UN İSMİ ORTAKLAR’DA YAŞATILACAK

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı meclis toplantısında 13 gündem maddesiyle birlikte 14 ek gündem maddesi görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. Ağırlıklı olarak imar plan değişikliği taleplerinin görüşüldüğü ana gündem maddeleri arasında, Kuşadası Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Bütçesine 850 bin lira aktarma yapılmasıyla birlikte Germencik’te Ortaklar Mahallesi’ndeki bir yola, geçtiğimiz ay Şırnak'ın Gabar Dağı'nda devam eden terör operasyonu sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Şehit Piyade Er Görkem Akkuş isminin verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda 13 gündem maddesiyle birlikte 14 ek gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlanırken, Efeler ve Germencik’teki Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bazı sosyal tesislerin kullanım hakkı ilçe belediyelerine tahsis edildi. 

SOSYAL TESİSLERİ İLÇE BELEDİYELERİ İŞLETECEK

14 ek gündem maddesinin de görüşüldüğü toplantıda, mülkiyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve geçtiğimiz dönemde AYBEL A.Ş.’ye devredilen Germencik’e bağlı Ortaklar Mahallesi’nde bulunan sosyal tesis ile Efeler’de Zafer Mahallesi’nde bulunan Pınarbaşı Mesire Alanı’nda bulunan çay bahçesinin devriyle ilgili kararlar, meclis üyelerinin oy birliğiyle iptal edildi. Toplantıda ayrıca, Germencik’te Mursallı ile Ortaklar Mahallesi’nde bulunan sosyal tesislerin, 4 yıl süreyle bedelsiz olarak Germencik Belediyesi’ne tahsis edilmesi de oy birliğiyle karara bağlanırken, Efeler’de Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bir taşınmaz ile Pınarbaşı Mesire Alanı’nda bulunan çay bahçesi, kafeterya ve büfeler de 5 yıl süreyle bedelsiz olarak Efeler Belediyesi’ne tahsis edildi. Meclis üyelerinin aldığı karara göre, Efeler’de Pınarbaşı Mesire Alanı’ndaki çay bahçesiyle kafetaryalarla Germencik’te Ortaklar ve Mursallı Mahallesi’nde bulunan sosyal tesisleri artık ilçe belediyeleri işletecek. 

BAŞKANLAR İSTEDİ ÇERÇİOĞLU MECLİSE TAŞIDI

Öte yandan, Efeler ve Germencik’teki sosyal tesislerin devrinin, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ilettikleri talep doğrultusunda meclis gündemine alındığı öğrenildi. Toplantı sonrasında, Germencik’te mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait olan sosyal tesislerin belediyeye tahsis edilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Geçtiğimiz dönemde büyükşehire geçen yerlerin Germencik Belediyesi’ne tekrardan katkı sağlamaları için tahsis edilmesi talebinde bulunduk. Ortaklar’daki Hayrittin Öner Dinlenme Tesisleri ile Mursallı’daki Şahin Tepesi Dinlenme Tesisleri’ni meclis üyelerimizin oy birliğiyle bünyemize kattık. Bu her iki tesisimizin de daha güzel ve verimli işletilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bünyemize toplamda büyükşehirden 3 sosyal tesis geçti. Ortaklar’daki parka da Şehit Görkem Akkuş’un ismini verdik. Orayı da bünyemize aldık, belediye olarak işleteceğiz ve aynı zamanda istihdama da katkı sağlayacağız” dedi.

efeler-ve-germencik-tesislerine-kavustu-110772-66467a95d2b560931e52fc968706155c.jpgefeler-ve-germencik-tesislerine-kavustu-110772-ce4c96690f87487d0c9e07b797bec41f.jpgefeler-ve-germencik-tesislerine-kavustu-110772-fc1f9167d46385d64276a3dd93de6cbd.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.