Efeler’de büyük değişim başlıyor

Efeler’de büyük değişim başlıyor
ABONE OL
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 17 Milyon 494 bin 707 TL borçla devraldıkları belediyede mali disiplinin tesis edilmesi için düğmeye bastı.

( MURAT TAN ) İlk etapta öncelikli olarak insan odaklı projeleri yatırım kapsamına aldıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı Atay, vatandaşa dokunan hizmetlere imza atacaklarını söyledi. 

Efeler Belediye Başkanı Atay, vizyoner ve radikal yaklaşımlarla Efeler’de vatandaşa dokunacak insan odaklı projelerin hayata geçmesi için geniş çaplı çalışmalar başlattı. Seçim döneminde vatandaşlara verdiği öncelikli sözleri arasında sosyal belediyecilik kapsamında insan odaklı hizmetler olduğunu söyleyen Başkan Atay, Efeler’deki bazı mahallelerdeki kadınların talepleri doğrultusunda Gündüz Çocuk Konukevi kurulması için Ramazan Bayramı’ndan sonra ihaleye çıkılacağının da müjdesini verdi. 

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Aydın Hedef Gazetesi’ne görev süresi dahilinde ilk etapta yapacağı öncelikli projelere ilişkin açıklamalar yaptı. Efeler’de 5 yıllık görev süresi dahilinde vatandaşlara dokunan projelere imza atacaklarını belirten Atay, kapsamlı bütçe planlanmasının ardından makro projelere de ağırlık vereceklerini kaydettiği açıklamalarında, “Efeler’de türlü sorunların çözümü noktasında, halkımızın teveccühüyle üstlendiğimiz sorumluluklarımızın gereğini yerine getireceğiz. Efeler hak ettiği yere gelecek” diye konuştu. 

MALİ DURUMUMUZU DİSİPLİNE EDECEĞİZ”

4 Nisan’da mazbatasını almasının ardından göreve başlar başlamaz, belediyeye gelen 610 bin liralık icra takibiyle ilgili olarak Efeler Belediyesi’nin eski yönetimi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Atay,  “Esasen 2017’den 2018’e geçerken kasada 30 milyon lira para varmış ancak eski yönetim 9 aylık süreçte bu parayı bitirmiş ve 31 Mart’a kadar da 17 milyon lira da borçlanmışlar. 6 milyon liralık borcu sildirdik, geriye kalan borçlardan gerçek olanları da ödemeye çalışıyoruz. Diğer geriye kalan bazı borçlarla ilgili de hukuki yollara başvurduk. Mali durumumuzun daha disipline edilmesi için de türlü çalışmalarımız olacak” diye konuştu. 

“GÜNDÜZ ÇOCUK KONUKEVİ YAPACAĞIZ”

Seçim döneminde kadınların hayatlarını kolaylaştıracak ve güzelleştirecek projeleri gerçekleştireceklerine dair söz verdiklerini belirten Atay, “Ramazan Bayramı’nın ardından ikisi Ata Mahallesi’nde ve biri de Çeştepe Mahallesi’nde kurulacak olan Gündüz Çocuk Konukevi’nin ihalesi yapılacak. Çalışan kadınlarımızın bu mahallelerimizde çocuklarını güvenle bırakacakları yer pek yok. Bizim kadınlarımızın hayatını kolaylaştıracak projelerimizde asla siyasi öncelikleri göz önünde bulundurarak düşünmediğimizin de bilinmesini isterim. Ata Mahallesi’nde örneğin seçimlerde birinci parti olmadık ama söz verdiğimiz gibi Gündüz Çocuk Konukevi Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Görev süremiz dahilinde toplamda 7 adet Gündüz Çocuk Konukevi’ni ilçemize kazandıracağız. Yine Osman Yozgatlı ve Ovaeymir Mahallesi’ndeki kadınlarımızın da bizden çocuk parkı talepleri vardı. Kadınlarımız, çocuklarının eğlenebilecekleri ve kendilerinin de vakit geçirebilecekleri park taleplerini bize ilettiler. Bu iki mahallemize de 3 adet park yaparak hizmete sokacağız” dedi. 

“YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Malazgirt Meydanı’nda kurmayı planladıkları kütüphane ve park için tapu işlemlerinin çözüme kavuşma aşamasında olduğunu söyleyen Atay, “Orada ilk etapta kütüphaneyi hayata geçireceğiz. Yine bununla birlikte Efeler Mahallesi ile Adnan Menderes Mahallesi’ndeki yollarımız çok bozuk durumda. İki mahallemizde de çalışmalar halihazırda devam ediyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra yol yapım işiyle ilgili de ihaleye çıkacağız. Bu kapsamda da yol yapımında önceliğimiz Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi  (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından bitirilmiş yollar olacak. Yol yapım çalışmalarında, altyapı işleri tamamlanmış yollar önceliğimiz olmakla birlikte ASKİ ile birlikte diğer kurumlarla da iletişim halinde olacağız. Bize ait olan sokaklarda da ivedilikle yol yapım çalışmalarımıza hız kazandırmaya başlayacağız” diye konuştu. 

“ÇOCUK MÜZESİ VE ÇOCUK KÖYÜ KURACAĞIZ”

Efeler’de uygun yeri bulmalarının ardından çocuk müzesi kuracaklarını söyleyen Atay, “Erken dönem çocuk evresi ve üzeri için Efeler’e ‘Çocuk Müzesi’ kurulmasını önemsiyoruz. Kurmayı planladığımız müzemiz, yaz-kış çocuklar ve yetişkinler tarafından ziyaret edilebilecek ve yaşayan bir müze olacak. Efeler’de kuracağımız çocuk müzesi, yalnızca eski oyuncakların sergilendiği bir müze değil, yeni müzecilik anlayışına uygun, toplumla ilişki kurabilen, geliştirilebilir, öğrenilebilir, yeniliklere açık programlanmış, toplumların çeşitliliğini yansıtan, interaktif öğrenme ilgisiyle deneyim kazandıran, oyun yoluyla keşif için tasarlanmış bir müze olacak. Bu müze için Avrupa Birliği (AB) fonlarından finansman da sağlamayı planlıyoruz. Efeler’de kuracağımız müzenin ‘Dünya Çocuk Müzeleri’ zincirine dahil olmasıyla birlikte ‘Çocuk Köyü’ de kuracağız. Çocuk köyü için de Efeler’de yer arayışımız devam ediyor” dedi. 

“7 EYLÜL DOLU DOLU KUTLANACAK”

7 Eylül Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünün tiyatro ve müzik etkinlikleriyle kutlanacağını söyleyen Atay, “7 Eylül’ü anlamına yaraşır şekilde kutlamamız gerekiyor. Bu kapsamda tiyatro ve müzik etkinlikleri tertip etmemizle birlikte kısa metrajlı film yarışması da düzenleyeceğiz” dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum