Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, ilçede çıkan orman yangınlarının hızlı bir şekilde söndürülmesi için belediyenin tüm ekiplerini seferber ediyor. Yangın bölgelerine su, iş makinesi ve personel desteğinde bulunan Başkan Yetişkin, alevlerin kontrol altına alınmasının ardından afetin izlerini silmek için de çalışmalar yürütüyor.

Efelerde Yanginin Izleri Siliniyor 579680 0020Fd3Edddabe45A4905Fae3465Aa7D

Bu kapsamda faaliyetlerine devam eden Fen İşleri Müdürlüğü personeli, Dağeymiri Mahallesi’ndeki yangının ardından söz konusu adreste kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Alevler nedeniyle alanda oluşan tüm kalıntılar temizlendi ve kapanan yollar gerekli onarım işlemlerinin ardından yeniden kullanıma açıldı.
Faaliyetler nedeniyle memnun olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, yangının hem söndürülmesinde hem de izlerinin silinmesinde aktif rol oynayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Efelerde Yanginin Izleri Siliniyor 579680 58253B8D7C3F6A9B40474C34E1Dad8C7

BAŞKAN YETİŞKİN’DEN VATANDAŞLARA UYARI

Doğayı korumanın herkesin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Başkan Yetişkin, “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınları riski ne yazık ki artıyor. Hepimizden ricam; doğamızı, ormanlarımızı, içinde yaşayan canlıları korumak adına daha dikkatli ve duyarlı olmamız. Lütfen ateş yakmaktan, cam şişe gibi yangına sebep olabilecek atıkları doğaya bırakmaktan kesinlikle kaçınalım. Bir kıvılcım binlerce hektar ormanı, binlerce canlının yaşamını yok edebilir. Geleceğimiz için, doğamız için hep birlikte sorumluluk alalım” diye konuştu.

Kaynak: Belediye Bülteni