Eğitimini tamamlayan 483 polis adayı yemin etti

 Eğitimini tamamlayan 483 polis adayı yemin etti
ABONE OL
Aydın POMEM'de eğitimlerini tamamlayan 483 polis adayı için 27. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Törenin ardından mezun olan adaylar, erik dalı oynayarak mutluluk yaşadı.

Polis Akademisi Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 483 polis adayı yemin etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrencilerin, mezuniyet sürecini anlatan sunum izletildi. Kürsüde konuşma yapan Polis Okulu Müdürü Sezayi Er, mezun olan öğrencilere büyük sorumluluk yüklendiğini söyledi. 

“VATANDAŞIN YURDU VE CANI SİZE EMANETTİR” 

Öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti devletine hizmet için yola çıktıklarını vurgulayan Er, şöyle devam etti:
“Verdiğimiz hizmet devletin bütünlüğü içindir. Milli ve manevi değerlerimize sadık Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, hukukun üstünlüğüne inanmış, insan haklarına saygılı görev ve sorumluluklarınızın bilincinde olun. Mesleğinizi onur ve şerefle icra edin. Vatandaşın yurdu ve canı size emanettir. Gerektiğinde kahramanımız şehit polis memuru Fethi Sekin gibi 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir gibi ve binlerce kahraman şehitlerimiz gibi vatanı için gözünü kırpmadan canını feda edebilecek polis memurları yetiştirdiğimize ve mezun ettiğimize inancım tamdır ve bundan onur duyarım.”

KONFERANSLA BAĞLANDILAR 

Törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da konferans yoluyla bağlanarak öğrencilere hitap etti. Konuşmaların ardından polis adayları yemin etti. Dönem birincisi Hasan Sarıtaş da yaş kütüğüne plaket çaktı. Okulda dereceye giren ilk 10 öğrenciye de plaket ve ödülleri protokol üyelerince verildi.

ZEYBEK OYNADILAR 

Polis adaylarından oluşan bir grup, zeybek oynadı. Diplomalarını alan polis adayları daha sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Macit Engin de katıldı.

erik-daliyla-mezun-oldular-egitimini-tamamlayan-483-polis-adayi-yemin-etti-291084-7dbc016fa4f0d94fa2d9a1f2d5b5bcc3.jpgerik-daliyla-mezun-oldular-egitimini-tamamlayan-483-polis-adayi-yemin-etti-291084-8b7f548098e8e0ab3e07e7523b44611e-004.jpgerik-daliyla-mezun-oldular-egitimini-tamamlayan-483-polis-adayi-yemin-etti-291084-e11f52304d38342b8eec721899fc68e5.jpg

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.