”Eğlence ve hizmet sektörünün dayanacak gücü kalmadı"

”Eğlence ve hizmet sektörünün dayanacak gücü kalmadı"
ABONE OL
Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, “”Eğlence ve hizmet sektörünün dayanacak gücü kalmadı” dedi. 

KIYMET SARIYILDIZ- İçişleri Bakanlığı'nın Kademeli Normalleşme Tedbirleri genelgesinde  nargile salonu/kafeleri, sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi gibi yerler, internet kafe/salonu gibi yerlerin geçici olarak faaliyetlerine ara verilmeye devam edileceği belirtildi.

Ayrıca çay ocaklarının ise masa, sandalye/taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebileceği kararı verildi.

Genelgenin ardından Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, açıklamada bulundu. Esnafın 14 aydır kapalı olduğunu hatırlatan Anbarlı, dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti. 

“LOKANTA VE ÇAY OCAKLARI DA SÖZDE AÇIK”
Birçok esnafın işletmesini kapattığını söyleyen Anbarlı, kendi esnafının da bir an önce normalleşmesi gerektiğini vurguladı.

İşletmesini kapatan ve iflas eden esnafın halinin ne olacağını soran Anbarlı, “Eğlence ve hizmet sektörünün dayanacak gücü kalmadı.  Bunları göremeyen Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı, İçişleri Bakanı yetkililer bir gün Allah'ım sizi de hayatınızı idame edeceğiniz ekmeğinizle imtihan eder. Dile kolay 14 aydır kapalı olan veya kısmi açık olan çocuklarının yüzüne bakamayan kahveciler, halı saha, çay bahçesi, internet kafe, oyun ve spor salonu esnafları, üç milyon etkilenen halkınız perişan.  Bizleri normale döndürün veya artık bu meslekler açılmayacak deyin yoksa bizleri dayanamayarak yok olsun diye mi bekliyorsunuz. Yüzlerce esnafımız daha iflas etti ve işletmesine son verdi. Bu insanlar ne iş yapacak? Unutmayın ki rızkı veren Allah’tır ve unutmayın ki Allah’tan başka galip yoktur. Kahvehane, çay bahçesi, internet kafe, oyun salonu, halı saha, spor salonu harici her yer açık. Lokanta ve çay ocakları da sözde açık” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.