Ehliyetini kaptıran o kursa gidiyor

Ehliyetini kaptıran o kursa gidiyor
ABONE OL
Aydın’da alkollü araç kullandıkları için 17 ayda toplam 6 bin 37 sürücünün ehliyetine el konuldu.

İkinci kez ehliyetine el konulan 750 sürücü de belgelerini yeniden alabilmek için İl Sağlık Müdürlüğünce açılan “sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine” katılarak yeniden ehliyetine kavuşuyor.  

Aydın’da jandarma ve polisin 1 Ocak 2020 ile 31 Temmuz 2021 tarihleri arasında yaptığı kontrollerde 6 bin 37 sürücüye, alkollü araç kullandığı için cezai işlem uygulanarak sürücü belgelerine el konuldu. 100 ceza puanını geçtiği için bu sürede 750 sürücünün ise 2 yıl boyunca sürücü belgelerine el konuldu. Ehliyetini almak isteyenler İl Sağlık Müdürlüğünce açılan “sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine” başvuruda bulunuyor. Ayda 50 kursiyere eğitim verilen kursta yılda 600 kişi eğitim alarak iki buçuk ayın sonunda sürücü belgesini geri alıyor. Aydın’da açılan ve aralıksız her yıl devam eden kursa, çevre kentlerdeki vatandaşlar da ilgi gösteriyor. Kursa katılanlar sürecin sonunda ehliyetlerine yeniden kavuşabiliyor. Sürücü kurslarında da özellikle yeni sürücü belgesi alacak olan adaylara alkollü araç kullanmanın zararlarını anlatan “trafik adabı” dersleri de veriliyor.
“AMAÇ ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇMEK”
İl Sağlık Müdürlüğünde eğitmen olarak görev yapan psikolog Yasemin Aslan, “Alkolün fizyolojik etkisi, sürücü davranışlarına etkisi ve ruhsal etkileri var. Amacımız alkollü araç kullanımının önüne geçmektir. Alkollü olarak araç kullanımına bağlı kaza ve yaralanmaları azaltabilmek. Bu sürecin sonunda tamamen davranış değişikliği yapmış, alkollü araç kullanma davranışının yerine artık alternatif güvenli davranışlar koymuş sürücüler olarak buradan ayrılmalarını istiyoruz.” diye konuştu.
YILDA 600 SÜRÜCÜ KURSTAN GEÇİYOR
Kursun 2005 yılından bu yana kesintisiz sürdüğünü anlatan Aslan, şöyle devam etti:
“Buradaki eğitim tamamlandıktan sonra elektronik ortamdan başarı belgelerini emniyete gönderiyoruz. Kursiyerler de eğitimi tamamladıktan sonra emniyete giderek sürücü belgelerini alıyorlar. Her ay 50 kişi kursa katılıyor. 12 ay bazında hesapladığımız zaman yılda 600 kursiyer kabul edebiliyoruz. Buraya sadece Aydın’dan değil çevre illerden de oldukça yoğun bir başvuru var. Katılım ve talep her zaman çok fazla. Ama eğitim randevusu verme anlamında en iyi illerden birisiyiz.” dedi.
Aslan, alkollüyken trafiğe çıkılmaması ve vatandaşların hem kendi hem de başkasının can güvenliğini sağlamak için kursun önemli olduğunu söyledi.
“SOMUT BİLGİLER VERİYORUZ”
Sürücü kursunda trafik ve trafik adabı dersine giren eğitmen Osman Şengül ise, “Yılda binlerce kaza oluyor. Bunun yanında alkol ve uyuşturucu maddeden 100 ceza puanıyla ehliyetini aldıranlar var. Bu durum günümüzde daha da çoğalarak artmaktadır. Bu nedenle kurslarda bir takım trafik adabı dersi olarak açıklayıcı somut bilgiler veriyoruz.” dedi.

ehliyetini-kaptiran-o-kursa-gidiyor-239558-b1ed6506ba075af4dcfc51de3fed42b3.jpegehliyetini-kaptiran-o-kursa-gidiyor-239558-0d150f2f9d0936eb9d9f8faf2f0a6db3.jpegehliyetini-kaptiran-o-kursa-gidiyor-239558-291be0f40b2335726047aec575a85f30.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.