Ekmeğimizle oynuyorlar

Ekmeğimizle oynuyorlar
ABONE OL
​​​​​​​Nazilli Meclis toplantısında gündeme gelen arzuhalcilerin ruhsatlarının iptal edilmesi maddesi yaklaşık 45 yıllık arzuhalcilerin tepkisine neden oldu.  

AYŞE AKTAŞ - Arzuhalciler, Nazilli Belediye Başkanı Avukat Kürşat Engin Özcan’a ve yeni seçilen İYİ Parti İlçe Başkanı Avukat Cihat Öztürk'e  ‘Hani halkın adamıydınız bu mu halkın yanında olmak. Her şey iyi olacak dediniz böyle mi iyi olacaksınız?” diyerek tepki verdi.

Nazilli Belediyesi'nin Ağustos ayı meclis toplantısında gündem maddelerinden biri olan arzuhalcilerin kaldırılması maddesi ret oyu aldı. Arzuhalclerin ise ekmek teknelerinin kaldırılması söz konusu olması tepkilere neden oldu. 
Aydın Barosu tarafından talep edilen arzuhalcilerin ruhsatlarının kaldırılması talebinin Nazilli'de hızla gündeme alınması avukat olan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Nazilli İYİ Parti İlçe Başkanı Avukat Cihat Öztürk ikilisinin  meclise taşıdığı iddia ediliyor.

Nazilli'nin çözülmesi gereken sorunları yerine hukuki bir engel taşımayan ve sadece avukatlara cüzi bir fayda sağlayacak olan arzuhalcilerin ruhsatlarının iptal edilmesi girişimini manidar bulduklarını ifade eden arzuhalciler, dar gelirli vatandaşa bu hizmeti verdiklerini ve kamu yararı da sağladıklarına vurgu yaptı. 

‘BİZ HALKIN KATİBİYİZ, VATANDAŞIMIZA DESTEK OLUYORUZ’
Nazilli’de adliyenin giriş kapısında emekli maaşının yanında ev ekonomisine katkıda bulunmak için ek iş olarak yaklaşık 20 yıldır arzuhalcilik yapan Mehmet Akarçay, “Halkın hizmetkarıyız, katibiyiz. Biz avukatların işine karışmıyoruz. Biz yürütmeye yazı yazıyoruz, yargıya yazı yazmıyoruz. Avukatlar hukuk fakültesi mezunu evet ama dar gelirli vatandaşa da biz yardımcı oluyoruz. Zaten burada 4 kişiyiz. Biz halkın katibiyiz, kimseye zararımız yok daha vatandaşımıza destek oluyoruz. Buraya parası olmayan vatandaş da geliyor bazen para almıyoruz bile" dedi. 

3 KURUŞ PARAYA MI GÖZ DİKTİLER
"Arzuhalcilerin kazandığı 3 kuruş parada mı gözleri var?” diye soran Akarçay, "Baro daha önce de bizim kaldırılmamızı istedi. Biz, avukatlık durumu olduğunda zaten onlara gönderiyoruz. Kimse aç gözlülük yapmasın. Kimse kimsenin rızkıyla oynamasın. Biz avukatın rızkıyla mı oynuyoruz? Biz yaz, kış burada ekmeğimizin peşindeyiz. Yağmurun altında vatandaşa hizmet veriyoruz. Ben karın altında bile dilekçe yazdım. Üniversite mezunu olabilirler ama kimsenin ekmeği ile oynayamazlar. Biz işimizin peşindeyiz ve bırakmayacağız” diye konuştu.

‘HALKIN ADAMIYIZ DİYORLAR, HALKIN EKMEĞİ İLE UĞRAŞIYORLAR’
Yaklaşık 10 yıldır arzuhalcilik yapan banka emeklisi Erol Bayram ise ellerinden geldiği kadar mücadele vereceklerini ifade etti. Bayram, ”Bizi neden kaldırmak istiyorlar? Anlamıyorum. Arzuhalcilik Türkiye’nin her yerinde var ve sadece Nazilli’de bizim işimize taş koyuyorlar. Herkes çalışırken Nazilli Belediyesi’ne ne oluyor? Biz yasak iş mi yapıyoruz? Bizi kaldırsalar buradan vatandaş  bir avukata gitse sadece danışmanlık ücreti 150 TL. Bu dar gelirli vatandaşlar ne yapsın? Nazilli Belediye Başkanı kendisi avukat olduğu için arkadaşlarına yandaşlık yapıyor. Bizim ekmeğimizle oynuyor. Eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık encümen kararıyla bize burayı verdi. Bize destek çıktı. Biri yer verirken biri bizi buradan kaldırmaya çalışıyor. Ellerine ne geçecek? Merak ediyorum" dedi. 

TÜRKİYE’DE OLMAYAN BİR ŞEYİ NAZİLLİ’DE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR
Arzuhalcilerin 40 senedir aynı yerde çalıştığına değinen Bayram, "Gerekli tüm mercilere, CİMER'e bile başvururuz. Biz burada yasal olmayan bir şey yapmıyoruz. Biz halk için çalışıyoruz. Kendileri iyi olacak her şey diyorlardı, böyle mi iyi olacaklar? İYİ Parti’nin iyiliği bu mu? Halkın adamıyız diyorlardı. Böyle halkın adamı olunmaz. Bir boşanmaya 15 bin isterlerse tabi herkese iş yapamazlar. Bizi buradan kaldırırlarsa bizim ahımızı alırlar. Nazilli’de arzuhalci olarak 4 kişiyiz, avukat sayısı 150. Biz 3 bin TL'yi senede göremiyoruz, onlar bir dilekçede onu kazanabiliyor. Nazilli’de 45 senedir görülmemiş bir şeyi şimdi görüyoruz. Halkın adamıyız diyorlar halkla uğraşıyorlar. Olmayacak duaya amin diyorlar. Biz mücadelemizi veririz. Türkiye’de var mı böyle bir yasak? 81 velayette yasaklansın o zaman. Halkı mağdur etmeye hakkı yok” dedi.

YOK OLMA TEKLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYA OLAN MESLEĞİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Nazilli’de yine 20 yıldır arzuhalci olan İbrahim Gürcan ise, ”Biz buradan kalksak biz bu işi yine yaparız işimizin peşindeyiz. Avukatlar da zor durumda ama bizim ekmeğimizle de oynamasınlar. Bizler hukuka, avukata ulaşamayan gariban insanların dilekçelerini yazıyoruz. Bu mesleği öldüremezler. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana bu meslek var. Kimse kimsenin ekmeği ile oynamasın” ifadelerini kullandı.

ekmegimizle-oynuyorlar-manset-172881-40c86c1e938329c9973f46745c699154.jpegekmegimizle-oynuyorlar-manset-172881-6dcdddfb3e6283eaeb74b56d60d7109a.jpgekmegimizle-oynuyorlar-manset-172881-71a678d81a6670301d4ea08b88bbcb2b.jpghalkin-adamiyiz-diyorlar-halkin-emegi-ile-oynuyorlar-172881-8dadc65af750db5672aecb15b22722da.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.