Ekmek fabrikasıyla büyük tasarruf 

Ekmek fabrikasıyla büyük tasarruf 
ABONE OL
Koçarlı Belediyesi tarafından Nisan ayında açılan Menderes Halk Ekmek Fabrikası sayesinde 4 aylık süreçte ilçedeki vatandaşların yaklaşık 350 bin TL tasarruf sağladığı belirtildi. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Aydın’ın halk ekmek fabrikası bulunan tek ilçe belediyesi olan Koçarlı Belediyesi’nin Nisan ayında faaliyete geçirdiği Menderes Halk Ekmek Fabrikası’nın meyveleri alınıyor. Normal fiyatı 1,5 TL olan ekmek, Başkan Nedim Kaplan’ın çok önem verdiği projeler arasında yer alan fabrikada  1 TL’den satılıyor. Düşük fiyattan dolayı ilçede yaşayan vatandaşların aylık yaklaşık 75 bin TL tasarruf elde ettiği belirtildi. Vatandaşların fabrikayı, uygun fiyatının yanı sıra ürünlerde katkı maddesi olmaması ve çam kozalağı ile odun ateşinde pişirilen ekmeklerin hijyenik üretiminden dolayı tercih ettiği ifade edildi. Başkan Kaplan, şuanda 4 bin ekmek imalatı yapılan fabrikada talebin artması durumunda sayının da artabileceğini kaydetti. 

ZAM YAPILMAYACAK 
Pandemi döneminde mahalllerde yapılan satışın devam ettiğini söyleyen Kaplan, “Halk Ekmek Fabrikamız açıldığından bu yana hemşerilerimizin gösterdiği ilgiden gayet memnunuz. Halihazırda salgından kaynaklı olarak Aydın’da Koçarlı dahil bir çok ilçede 200 gram ekmeğe yüzde 20 zam yapılarak 1.5 liraya çıkartıldı. Biz ekmeğe zam yapmadan ve yüzde 50 daha ucuz fiyattan satışa devam ederek hemşerilerimizin ev ekonomilerine bir nebze de olsa katkı sunmaya devam edeceğiz. Nisan ayından bu yana 1 liradan satışa sunduğumuz ekmek sayesinde hemşerilerimizin ekmek masraflarında yaklaşık 350 bin lira kadar yani eski parayla 350 milyar liralık tasarruf yapmalarına da vesile olduk. Bu takriben yılda da yaklaşık 1 trilyon yani 1 milyon liralık tasarrufa da denk geliyor. Hâlihazırda bazen yoğun talep olması nedeniyle günde 6 bin 500 adet ekmek ürettiğimiz zamanlar da oluyor. İlerleyen süreçte ekmek imalatında da standart bir artışa gitmeyi planlıyoruz” diye konuştu.  

PROJELER DEVAM EDECEK 
İlçede projelerin devam edeceğini dile getiren Kaplan, “Koçarlı’da ‘Gönül Belediyeciliği’ ile vatandaşımıza dokunan hizmetleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Seçimlerde amacımız sadece belediye başkanlığını kazanmak değil, bununla birlikte hemşerilerimizin gönlündeki yerimizi de mümkün olan en üst seviyeye çıkarmaktı. İnşallah bu doğrultuda da hedeflerimizden şaşmadan ilerleyeceğiz. Halk Ekmek Fabrikası da seçim sürecinde verdiğimiz sözlerden yalnızca bir tanesiydi. Daha başka projelerimiz de var. Görev süremiz boyunca bir çok hizmeti daha hemşerilerimizle buluşturacağız. Halk ekmeğin ardından hayata geçirdiğimiz aşevi projesi gibi birçok projeyi daha hemşerilerimize sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Koçarlı’da Allah’ın izniyle bu dönem yapılamaz denilen bir çok projeyi hemşerilerimizin de destekleriyle bir bir hayat geçirerek, Aydın ölçeğinde de ilçemizin örnek gösterilmesine vesile olacağız” ifadelerini kullandı. 

ekmek-fabrikasiyla-buyuk-tasarruf-174388-57c790fe29e40b895c6c39b2876e0325.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.