“Ekmek fiyatları artabilir”

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin açıkladığı TMO alım fiyatlarının artırılmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Başkan Kaykı, girdi maliyetlerine ilişkin artacak olan un fiyatlarının da ekmeğe yansıyacağını ifade etti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sosyal medya hesabından 2022 dönemi hububat alım fiyatlarındaki değişikliğe ilişkin açıklama paylaştı. Bakan Kirişçi, TMO’nun buğday alım fiyatının ton başına 400 lira, arpa alım fiyatının ise ton başına 200 lira artırıldığını duyurdu. Ürünlerini 1 Eylül'e kadar TMO'ya satan çiftçilere buğday için ton başına 1000 lira, arpa için ton başına 500 lira prim verileceğini de bildiren Bakan Kirişçi’nin açıklamalarını, Aydınlı üreticiler memnuniyetle karşıladı.

“AÇIKLAMA DAHA ÖNCE YAPILMALIYDI” 

Çiftçiye yönelik artırılan her desteğin ve primin üreticileri memnun ettiğini vurgulayan İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, “Her artırılan alım fiyatı ve destek çiftçi için değerli. Maliyetler yüksek olduğundan dolayı ton başına artırılan bu destek tabi ki yeterli gelmiyor. Bizim bölgede de birçok kişi hasat ettikleri buğdayı satmış oldu. Bu açıklama daha önce çiftçiler ellerindeki ürünleri satmadan yapılsaydı daha iyi olurdu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye teşekkür ederiz.” dedi. 

“EKMEK FİYATLARI DA ARTABİLİR” 

Girdi maliyetleriyle birlikte un fiyatlarının da artacağını ifade eden Başkan Kaykı, tüketicilerin de ekmeği daha pahalıya satın alacağını belirtti ve şöyle devam etti:
“Buna ilişkin de ekmek fiyatlarının da artacağını düşünüyorum. Bu fiyat yukarı çıktıkça un fiyatları da yükselecek. Girdi maliyetleri yükselince fırınlar da ekmek fiyatlarını artıracak. Bir yandan çiftçi için güzel diğer yandan halkımız ve tüketicimiz için kötü. Üreticiyi destekleyeceğiz ancak tüketiciyi de düşünmek gerekiyor.” 

İzlenme: 656
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar