El birliği ile imam evi yaptılar

El birliği ile imam evi yaptılar
ABONE OL
Şahinciler Mahallesi’nde atıl halde bulunan imam evi yıkılarak mahalle sakinlerinin destekleriyle yeniden yapıldı. Muhtar Deniz Tırpancı, evin 3-4 ay için tamamlanacağını dile getirdi. 

TÜRKER KOCAKAHYA - Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Şahinciler Mahallesi’nde mahalle halkı el birliği ile birçok çalışmayı gerçekleştiriyor. Yaklaşık 270 nüfusu bulunan mahallede 2019 yılında muhtarlığa seçilen Deniz Tırpancı, seçim sürecinden, mahallede yapılan çalışmalara kadar farklı konularda bilgi verdi. Bir dönem azalık yaptıktan sonra 2019 Yerel Seçimleri’nde mahalle halkının desteğiyle aday olduğunu dile getiren Tırpancı, “Mahallemizde 240 kişi oy kullandı. 5 adayla seçime girdik. 109 oy alarak seçimi kazandım” diye konuştu. Seçildikten sonra hemen mahallenin eksikleri konusundan çalışma yaptıklarını dile getiren Tırpancı, bu kapsamda atıl durumdaki imam evinde çalışma başlattıklarını söyledi. 

4 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK
Evin ilk etapta harabe durumda olduğunu dile getiren Tırpancı, “Biz imamın mahallede ikamet etmesini istedik. Bu doğrultuda o evi seçimin hemen ardından yıktırdık. Temelini attık. Topladığımız yardımlarla binayı diktik. Kaba inşaatı bitti. Sıva aşaması yapılıyor. Bu bina için çevremizden yardım topladık. Mahallemizin çabalarıyla yapıldı. 3-4 ay içinde tamamen tamamlayacağız ve kullanıma hazır olacak” ifadelerini kullandı. 

PARK KONUSUNDA TALEPTE BULUNDUK
Mahallede çocuk sayısının da çok olduğunu belirten Tırpancı, bu kapsamda park ihtiyacı oluştuğunu dile getirdi. Diğer mahallelerde bulunan parklardan kendi mahallelerine de talep ettiklerini belirten Tırpancı, “Nedim Başkan söz vermişti. Koçarlı Belediyesi ekipleri de bu konuda atıl kalan bir yeri düzenledi. Parkta kullanılacak eşyalar da gelmiş. 2-3 ay içinde parkın mahallemizde kurulacağını düşünüyorum” dedi. 

MEZARLIKTA DÜZENLEME YAPILDI 
Göreve seçildikten sonra 3-4 ay sonra mahallede parke taşı döşenmesini sağladıklarını belirten Tırpancı, “Bunun yanında mahalle mezarlığımız çok kötü durumdaydı. Belediye ekipleri bir hafta çalışma yaptı” dedi. Mahallede çöp konteyneri sorunu da yaşandığını belirten Tırpancı, “Hayvanlar konteynerleri deviriyordu. Bu konuyu da çözdük. 17 noktada konteyner yerleştirildi” ifadelerini kullandı. 

MAHALLE SAKİNLERİ DE ÇALIŞIYOR             
Mahalle sakinlerinin beraber çalışarak işlere katkı verdiğini de söyleyen Tırpancı, “Büyükşehir’den geçen ay 3 kamyon taş ve 2 kamyon kum gönderildi. Mahalle halkımızın da katkısıyla parke taşının döşemeleri sağlandı” dedi. Gelecek seçimde henüz adaylık konusunu düşünmediğini belirten Tırpancı, mahalle sakinlerinden talep gelirse aday olabileceğini belirtti. Tırpancı sözlerini, “Hem Aydın Büyükşehir Belediyesi hem de Koçarlı Belediyesi taleplerimizi yerine getiriyor. İlçemizde 52 tane mahalle var. Bazen işler yetişemeyebiliyor ancak bu da normal. Her mahallenin ihtiyacı var. Çalışma gerçekleştiren tüm ekiplere teşekkür ediyorum” diyerek noktaladı.

el-birligi-ile-imam-evi-yaptilar-199953-0efea72f51a58fafd202c6879fe08e5b.jpgel-birligi-ile-imam-evi-yaptilar-199953-9c80ec1c3e3eaeb32d37326b96b5b678.jpgel-birligi-ile-imam-evi-yaptilar-199953-83b6a7f3631695412376dfca2096d59c.jpgel-birligi-ile-imam-evi-yaptilar-199953-688c520052c39bae120753a40faae47f.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.