Emeğe saygı adalete davet

Emeğe saygı adalete davet
ABONE OL
Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği memur ve memur emeklileri 5. dönem 2020-2021 toplu sözleşmeleri ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

KADİR CEYHAN - Memur-Sen ve bağlı sendikaların üyeleri, 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerindeki Kamu İşveren Heyeti’nin müzakere sürecinin hiç yaşanmamış gibi karşılanması üzerine Aydın Sevgi yolunda toplanarak basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfının Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi, kademe derece sınırlamasının kaldırılması, bayram ikramiyesi, kılık-kıyafet yasağının kaldırılması, gelir vergisi mağduriyetinin son bulması, dayanışma aidatı ve toplu sözleşme gibi temel teklifler dahil toplamda 657 teklifin sanki hiç yapılmamış gibi dikkate alınmamasına ve masaya yatırılmamasına tepki gösterildi.

Memur-Sen adına açıklamalarda bulunan Aydın İl Başkanı Ali Aygül, “Biz Hakem Kurulundan elektrik ve doğal gaz zamlarının art arda yaşandığı, ulaşım ve barınma giderlerinin yükseldiği, enflasyonun tahmin ve hedeflerin üzerinde çıktığı, alım gücünün düştüğü, pek çok gider kaleminde artış yaşandığı bir süreçte bütün parametrelerin dikkate alındığı adil ve hakkaniyetli bir hüküm bekliyoruz. Şayet, kamu görevlilerine teklif edilen zam oranları alın terimizin hakkını teslim eden düzeyde olsaydı enflasyon karşısında eriyen alım gücümüzü güçlendirseydi, ülkenin ekonomik tablosu ve hükümetin açıkladığı rakam ve hedeflerle uyumlu olsaydı elbette Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna gitmeye gerek kalmaz ve tarafların tümü için memnuniyet üretilmiş olurdu” ifadelerini kullandı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.