Emek Sitesi’ni kadınlar yönetecek

Emek Sitesi’ni kadınlar yönetecek
ABONE OL
Efeler’deki Emek Sitesi’nde yapılan seçimde kadınlar yönetimde, göreve geldi. Kadınlar siteyi tüm komşuların katkılarıyla yönetmek istediklerini belirtti. 

TÜRKER KOCAKAHYA - TUĞBA AYDIN - Aydın’ın Efeler ilçesinde yaklaşık 30 yıl önce yapılan ve 105 dairenin bulunduğu Emek Sitesi’nde yönetim değişikliği yaşandı. Yıllardır erkeklerin site yönetiminde yer aldığı Emek Sitesi’nde son yapılan seçimde kadınlar yönetime geldi. Sitede 10 yıldan fazla başkanlık yapan Yunus Savaş, seçimde aday olmadı. Gülent Önayak, Filiz Aydın, Derya Bayezit ve Zehra Çeliker yönetime talip oldu. Yapılan seçimde 4 isim de yönetime gelirken başkanlığı Önayak, denetmenliği ise Bayezit üstlendi. Kadınlar olarak bu işe el atmayı istediklerini belirten Önayak, “Doğaçlama gelişti. Kadınların fikirleri biraz daha geniş yelpazede oluyor. Ayrıntılı düşünebiliyoruz. Biz kadınlar olarak sitemizi daha temiz, yaşanabilir, modern ve güncel hale getirmeyi düşünüyoruz” dedi. 

KOMŞULARIMIZDAN KATKI ALACAĞIZ 
Önceki yönetimlere hizmetleri için teşekkür eden Zehra Çeliker (53) ise “Kadınların yönetime gelmesine onlar da yol açtı. Bu bir devir teslim. Küçük bir ekiple yönetecek değiliz. Bütün komşularımızın katkılarını alacağız. Ama bir dönem de kadınlar olarak biraz daha renkli bir şeyler katabilirsek ne mutlu bize “ diye konuştu. 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ 
Önceki başkan Yunus Savaş ise yeni yönetime, görevinde başarı dileyerek çiçek takdim etti. Binaların günün şartlarına göre yenilenmesi gerektiğini belirten Savaş, “Kadınların yönetime gelmesinden memnunuz. Erkeklerin yaptığı işi kadınlar da yapabilir. Erkeklerden aday da çıkmadı. Kadınlar yönetimi devraldı. Bazı zorlukları olacaktır. Ben bu sitenin inşaatından beri içindeyim. Herkesi tanıyorum. Arkadaşlarımız da zamanla tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

emek-sitesini-kadinlar-yonetecek-207584-3a860a8f4895d85b6b573c6027fa1040.jpgemek-sitesini-kadinlar-yonetecek-207584-7ff46af6fe22192b8bae669d2df33b7e.jpgemek-sitesini-kadinlar-yonetecek-207584-d50b67c450f9a2d7e161a1c8adacab96.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.